X

Beneficiile de Roaming in Europa Explicate de Comisia Europeana

Beneficiile de roaming in Europa ne permit sa comunicam oriunde in Uniunea Europeana la fel ca si cum am face-o acasa, desigur cu anumite limite, iar in plin sezon de vacante, Comisia Europeana le readuce aminte cetatenilor comunitatii europene despre ceea ce le este oferit la costuri reduse acum.

Comisia Europeana explica pe website-ul sau care sunt beneficiile majore aduse de catre Roam Like at Home in Europa, de luna trecuta ele fiind si mai bune, in special pentru traficul de internet, care acum este limitat la 2 euro per GB, urmand a fi redus la doar 1 euro per GB pana in anul 2027.

“Operatorii de telefonie mobilă pot aplica o „politică de utilizare corectă” pentru a se asigura că toți clienții de roaming au acces și beneficiază de regulile „roaming like at home” (adică servicii de roaming la prețuri interne) atunci când călătoresc în UE. Aceasta înseamnă că operatorul dvs. de telefonie mobilă poate aplica mecanisme de control corecte, rezonabile și proporționale pentru a evita abuzul de către clienți a regulilor.

Când sunteți în roaming, nu există restricții de volum pentru apelurile dvs. vocale și mesajele text (SMS). Orice apeluri sau mesaje text care nu sunt incluse în contractul dvs. vor fi taxate la același tarif pe care l-ați plăti în țara dvs. de origine. Cu toate acestea, există reguli și limite cu privire la numărul de date pe care le puteți percepe la prețul intern. Aceste limite depind de tipul de contract pe care îl aveți.

În unele cazuri specifice (a se vedea mai jos), este posibil să trebuiască să plătiți o taxă suplimentară pentru roaming de date, care va fi egală cu plafonul de date angro la nivelul UE. Această sumă maximă este de 2 EUR/GB de date în 2022 + TVA și va scădea în timp. Din 2027, acesta va fi plafonat la 1 EUR/GB + TVA.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on aug. 17, 2022, 1:09 AM 01:09

Disqus Comments Loading...