X

MInistrul Apararii: Doua Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, foarte Importante pentru Toata Romania

Ministrul Apararii a facut 2 anunturi oficiale de ultim moment, foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, aducand in imediata noastra atentie un acord semnat in numele Romaniei pentru cooperare cu Coreea de Sud in domeniul militar, o decizie extrem de importanta acum.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce ar trebui sa stim cu privire la acest acord, iar asta pentru ca masurile sunt unele extrem de bune, separat de asta fiind adusa in discutie si prezenta Fortelor Aeriene Romane in cadrul Black Sea & Aerospace 2024, o expozitie internationala militara foarte importanta.

“Am semnat, astăzi, la Seul, împreună cu omologul meu coreean, Shin Wonsik, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea în domeniul apărării, primul document de acest fel încheiat între cele două țări. Sunt convins că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea noastră viitoare în domeniul apărării, spre beneficiul ambelor state.

Cred că există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce privește transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului. Acordul privind cooperarea în domeniul militar reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deschizând noi oportunități de colaborare în domenii precum educație militară, instruirea în comun a personalului, medicină militară, cercetare-dezvoltare şi industria de apărare.

Forţele Aeriene Române participă la ediţia a IX-a a Expoziţiei internaţionale dedicată apărării, siguranţei naţionale şi industriei aeronautice – Black Sea Defence & Aerospace 2024. Publicul va putea viziona tehnică, armament şi echipamente din dotarea Forţelor Aeriene şi se vor putea informa în legătură cu profesia militară în cadrul standurilor de prezentare a carierei de către militari din Forțele Aeriene.

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române – F-16 Fighting Falcon, C-27 J Spartan, IAR 99 – ŞOIM și IAR-330 Puma M – vor executa zboruri demonstrative, iar în expoziția statică vor fi prezentate elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT și IAR 330 PUMA LRM, avioane F-16 Fighting Falcon, C-27 J Spartan, un radar mobil TPS 79 R, o autospecială EOD și un sistem PATRIOT.

Deschiderea oficială a Expoziţiei internaţionale dedicate industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – BSDA 2024 va avea loc miercuri, 22 mai, începând cu ora 10.00, la Complexul expoziţional ROMAERO. Pe parcursul a trei zile, 22-24 mai, Forţele Aeriene Române și alte 400 de companii românești și internaționale de apărare își vor prezenta tehnica militară și echipamentele modern. Accesul pentru a vizita este gratuit accesând website-ul.”

This post was last modified on apr. 26, 2024, 6:32 PM 18:32

Disqus Comments Loading...