Calin Georgescu rupe tacerea cu doar cateva zile inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale 2025 si vine in ajutorul lui George Simion, care incepe sa se clatine in sondaje, oferind marti o declaratie prin care a explicat motivele pentru care a ales sa pastreze tacerea in fata celor care considera ca striga cel mai tare
Calin Georgescu spune: „Tacerea, asa cum stiti, e plina de cuvinte care mocnesc in suflet si in ganduri, dar tacerea este uneori necesara, asa ca am tacut”, subliniind ca tăcerea nu inseamna indiferenţă, ci dorinţa de a asculta cu adevarat.
„Am tacut pentru ca am vrut sa ascult si mai presus de orice, am vrut sa va ascult”, a continuat Georgescu, lamentand insa ca, in loc sa perceapa vocile autentice ale cetatenilor, a auzit doar „zgomotul celor care racnesc spre noi”.
Calin Georgescu afirma ca in ultimele zile „se aud doar strigatele nesabuite ale acelorasi indivizi, autointitulat elita, care ne ameninta ca ne dau ordine, ca ne conditioneaza viata, gandindu-se in continuare doar la bunastarea vietii lor”.
Controversatul fost candidat la prezidentiale a criticat dur sistemul actual in care oportunitatile sunt rezervate unei caste privilegiate: „Ei vor o viata buna pentru ei si a-i lor, dar nu si pentru restul. Nu au nevoie de egali, de fapt totul este inegal in aceste momente.”
Cuvintele sale au reliefat o presupusa falsa meritocratie in care „cei nedemni primesc totul de-a gata, desi nu li se cuvine”, fiind crescuti intr-un „sistem bolnav de putere si de control” menit sa „raneasca si sa umileasca un popor maret”.
Calin Georgescu a atras atentia asupra situatiei critice din mediul rural, unde „tristetea macina in special zona rurala, iar bunicile carpesc aceiasi vechi pantaloni ai celor mici abandonati pentru a pleca la greaua munca de peste hotare”.
El a descris contrastul dintre opulenta afisata de unii si nevoile de baza ale altora: „Am vazut cu consternare cum zilele trecute, unii produceau zgomotul ridicolului, gen blugi, banane si vacante scumpe in strainatate – foarte bine, sa fie si blugi si banane si vacante, dar in acelasi timp sa fie si pentru cei care nu-si permit o pereche noua de blugi, de fructe exotice nu am ce sa mai comentez.”
Calin Georgescu a condamnat absenta solutiilor concrete pentru copiii care „mananca zilnic doar cartofi fierti, uneori nici pe aceia” si care fac kilometri intregi pe jos pentru a ajunge la scoala, avand „ca singura vacanta pe cea in imaginatie, in care ajung doar cu ajutorul cartilor de povesti”.
In final, Calin Georgescu a lansat un apel la responsabilitate si solidaritate: „Noi romanii suntem mai buni de atat, suntem mai empatici de atat, suntem mai inteligenti decat vrea sistemul sa credem.”
Calin Georgescu a insistat ca durerea copiilor care nu au toaleta in curte, frigul din clase si nepasarea institutiiilor fata de educatia tinerilor reflecta o stare de fapt nedemna pentru o natiune cu aspiratii inalte.
„E nevoie si e crestineste sa fim unii pentru altii, gandindu-ne la toti, nu doar la noi”, a concluzionat Georgescu, invitand atat liderii politici, cat si fiecare cetatean sa puna capat inegalitatilor si sa construiasca impreuna o societate echitabila.