Promisiunea Guvernului prin Simona Bucura-Oprescu de ULTIMA ORA Facuta Milioanelor de Romani din Tara

Promisiunea Guvernului Simona Bucura Oprescu ULTIMA ORA Facuta Milioanelor Romani Tara

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a dezvaluit in mod foarte ferm importanta pe care Guvenrul Romaniei o acord in momentul de fata pentru angajatii romani, in timpul unei participari la Reuniunea Anuala a Federatiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a elaborat intr-un discurs plin de recunostinta, ca fiecare angajat al ministerului nu este doar un executant de proceduri sau un simplu numar, ci un om cu griji personale si cu o profunda responsabilitate fata de semeni.

“Cei care lucreaza in institutiile Ministerului Muncii sunt, inainte de toate, oameni. Dincolo de cifre si proceduri, poarta grija celor pe care ii ajuta, dar si propriile griji”, a afirmat ministrul, multumindu-le pentru dedicarea tacuta si pentru profesionalismul de zi cu zi.

Aceasta recunostinta vizeaza eforturile depuse in sustinerea diverselor categorii vulnerabile, de la tineri aflati in cautarea unui loc de munca, la varstnici si persoane cu dizabilitati care beneficiaza de sprijin social.

Simona Bucura-Oprescu explica si ca evenimentul, organizat intr-un cadru solemn, a oferit ocazia discutiei deschise intre reprezentantii sindicatelor si conducerii ministerului. Ministrul Muncii a evidentiat ca, desi provocarile sunt numeroase, misiunea departamentului pe care il conduce ramane clara: “Sa fim in slujba oamenilor.

Sa-i sprijinim mereu, cu profesionalism si empatie.” Ea a prezentat masurile implementate pana in prezent, in special strategii de imbunatatire a calitatii serviciilor si de crestere a transparentei proceselor administrative.

Simona Bucura-Oprescu explica si ca binecunoscutul context istoric al ministerului a fost adus in discutie pentru a sublinia traditia de dialog social care caracteriza institutia. Ministerul Muncii si Ocrotirii Sociale a fost infiintat pe 29 martie 1920, iar primul ministru al acestui domeniu, economistul Grigore Trancu-Iasi, a promovat prima legislatie privind reglementarea conflictelor de munca, punand bazele dialogului social modern in Romania.

In cei 105 ani de existenta, institutia a evoluat continuu, adaptandu-se la nevoile tot mai diverse ale societatii. Un exemplu concret al acestei evolutii este semnarea, in acest an, a contractului colectiv de munca la nivel de grup de unitati cu Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu confirma inclusiv ca documentul acopera peste 9400 de angajati ai ministerului si ai institutiilor aflate sub autoritatea acestuia, asumand principii precum echitatea, integritatea, eficienta si calitatea vietii la locul de munca.

“Acest acord nu este doar o semnatura pe hartie, ci o garantie ca valorile pe care le impartasim – respectul pentru fiecare salariu, conditiile de munca decente si responsabilitatea sociala – sunt respectate si puse in practica”, a explicat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a incurajat angajatii sa nu piarda niciodata din vedere scopul final al activitatii lor: sprijinirea oamenilor in fiecare etapa a vietii. “Suntem aici pentru oameni, pentru a-i insoti si a le oferi siguranta ori de cate ori au nevoie”, a conchis ea, primind aplauze din partea participantilor.

Aceasta reuniune subliniaza angajamentul ministerului de a mentine un dialog constructiv cu sindicatele si de a transforma promisiunile in proiecte concrete, menit sa imbunatateasca viata angajatilor si, implicit, a beneficiarilor serviciilor sociale.