Riscurile de ULTIM MOMENT Explicate de Alexandru Nazare, Masurile Fiscale 2025 Necesare pentru Impunere

Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, explica riscurile de ultim moment cu care se confrunta Romania si de ce masurile fiscale 2025 sunt necesare.

Riscurile ULTIM MOMENT Explicate Alexandru Nazare Masurile Fiscale 2025 Necesare Impunere

Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, a adus in atentia tuturor romanilor riscurile serioase de ultim moment pe care deficitul bugetar le aduce, explicand de ce masurile fiscale din 2025 sunt necesare pentru a fi impuse de indata pentru ca Romania sa intre in incapacitate de plata in viitorul apropiat.

Alexandru Nazare a impartit riscurile in 3 categorii principale, astfel ca avem informatii detaliate cu privire la ceea ce trebuie sa evite Guvernul Romaniei pentru ca o recesiune economica sa nu aiba loc, masurile fiscale din 2025 fiind totusi criticate de catre toata lumea, ceva ce desigur ca nu este neasteptat.

“Prin acest pachet fiscal pe care îl prezentăm astăzi evităm trei riscuri extrem de importante și o să le număr în ordine. Primul risc, despre care nu prea s-a vorbit foarte mult în discuțiile din ultima lună, este acest risc de suspendare a fondurilor europene, atât cele de coeziune, cât și cele din PNRR, dată fiind procedura lansată de Comisia Europeană, din cauza faptului că nu am luat acțiuni corective de când Comisia Europeană, din ianuarie, ne-a lansat această recomandare.

Deci, această procedură, baza ei, este aprobată. Pașii următori, în cazul în care noi nu am fi adoptat acest pachet corectiv, ar fi fost – și acest lucru încercăm să îl prevenim – ca procedura să meargă mai departe, să se meargă dinspre consiliu mai departe, asta ar fi însemnat la finalul ei, bineînțeles, penalizări pe fonduri europene, şi pe fondurile de coeziune, şi pe PNRR.

Iar aici nu includ, bineînțeles, riscul privind fondurile din PNRR care sunt în discuție acum. Deci, în primul și în primul rând, salvăm aceste fonduri europene care sunt suspendate din cauza acestei condiționalități macroeconomice care a fost lansată de Comisie în iunie. Cum facem asta?Transmițând un pachet de fiscal care să aibă dimensiunea, să aibă anvergura pe care Comisia o cere, analizând situația economică din România de astăzi.

Al doilea lucru pe care îl facem, prezervăm calificativul de investiții. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru în România, când neluând măsuri am intrat în incapacitate de plată, și vă amintiți acest lucru, a atras – această decizie – a atras după sine foarte multe consecințe. În primul rând, o devalorizare mare, nu una mică, cum am văzut noi între cele două tururi, o devalorizare mare care afectează toată populația.

Nu afectează doar capacitatea statului de a se împrumuta și de a-și finanța nevoile: de a plăti pensii, salarii, proiecte de investiții în educație, ci afectează absolut, îi afectează pe toți românii. Acest lucru îl prevenim prin adoptarea acestui pachet fiscal. Adică, anticipăm şi corectăm situația.”