Netflix continua sa anunte lansarile unor seriale de top, iar de aceasta data vorbim despre unul care prezinta lmii intregi o lume foarte intunecata, deoarece pe 30 iulie premiera serialului documentar „Casetele Fiului lui Sam”, al patrulea capitol din seria „Conversaţii cu un ucigaş”, dedicat uneia dintre cele mai infioratoare crime în serie care au zguduit New York-ul la mijlocul anilor ’70.
Netflix spune ca producţia, disponibila exclusiv pe Netflix, reia firul narativ al atacurilor comise de David Berkowitz, cunoscut initial drept „Ucigaşul de calibru .44” şi mai apoi sub pseudonimul „Fiul lui Sam”, oferind telespectatorilor o perspectiva inedita asupra psihologiei celui care a terorizat un intreg oras.
In dimineata zilei de 29 iulie 1976, Donna Lauria, o tanara in varsta de 18 ani, si prietena ei Jody Valenti, de 19 ani, asistente medicale in formare, se aflau intr-un Oldsmobile Cutlass albastru cu doua usi in Bronx, dupa o noapte de dans la o discoteca.
Fara niciun avertisment, un barbat necunoscut a scos o arma dintr-o punga de hartie si a tras mai multe focuri. Lauria a fost impuscata fatal in spate, iar Valenti a suferit rani la picior, dar a supravietuit. Aceasta crima parca fara motiv a declansat o serie de atacuri violente care au ingrozit New York-ul timp de peste un an.
In august 1977, autoritatile au reusit sa-l captureze pe David Berkowitz, acelasi care semna scrisorile de la locurile crimei cu formula „Fiul lui Sam”. In 1978, el a fost gasit vinovat pentru uciderea a doi barbati si patru femei cu varste intre 18 si 25 de ani si a primit sase pedepse consecutive cu inchisoare pe viata.
Netflix spune ca, de la acel moment, numele Berkowitz a ramas sinonim cu frica si manipularea presei, el devenind un simbol al izolarii si sentimentului de neimportanta care poate impinge o persoana spre acte extrem de violente.
Netflix Anunta un Nou Serial Intunecat despre care Lumea Intreaga Vorbeste
Serialul „Casetele Fiului lui Sam” se bazeaza pe inregistrari audio recent descoperite, realizate in 1980 de reporterul Jack Jones la Centrul Corectional Attica din comitatul Wyoming, New York. Aceste interviuri audio ofera detalii tulburatoare din interiorul mintii lui Berkowitz si readuc in atentia publicului detalii necunoscute despre modul in care acesta percepea motivele actelor sale.
Netflix pune la dispozitia abonatilor trei episoade care vor pune in lumina nu doar crimele in sine, ci si contextul social si emotional al New York-ului anilor ’70, cand criminalitatea in crestere si subfinantarea serviciilor de politie alimentau o stare generala de panica.
Pe langa inregistrarile audio cu autorul atacurilor, Netflix include marturii ale detectivilor care s-au ocupat de caz, ale jurnalistilor care au relatat crimele in direct si ale supravietuitorilor care au trait drama in carne si oase. Aceste povesti complementare construiesc un tablou complet al anchetei si arata cum comunitatea a incercat sa se reconstruiasca dupa socul provocat de actiunile „Fiului lui Sam”.
Regizorul si producatorul Joe Berlinger, castigator al Premiului Emmy si nominalizat la Oscar pentru productii precum „Cold Case: Jon Benet Ramsey” si „Crime Scene: The Texas Killing Fields”, a declarat pentru Netflix ca principalul obiectiv al seriei este de a explora complexitatea psihicului criminalilor notorii, oferind in acelasi timp un cadru de incheiere pentru victime si familiile lor.
Berlinger subliniaza ca „The Son of Sam Tapes” reprezinta o aprofundare a felului in care preluarea de catre mass‑media a acestui caz a contribuit la nasterea genului modern de true crime.
Cu lansarea pe Netflix in data de 30 iulie, „Casetele Fiului lui Sam” promite sa aduca publicului nu doar o reconstituire riguroasa a celor mai infioratoare crime ale secolului trecut, ci si o analiza profunda a mecanismelor media care au transformat cazul Berkowitz intr‑o adevarata obsesie nationala.
Abonatii Netflix vor avea astfel ocazia sa redescopere unul dintre cele mai mediatizate cazuri din istoria criminalitatii americane, completat de perspective noi care ilumineaza inca o data legatura intre frica colectiva si dorinta de a intelege mizele care stau in spatele actelor de violenta extrema.