Florin Barbu Prezintă Afacerile de Succes ale Agricultorilor din România

Florin Barbu Prezintă Afacerile Succes Agricultorilor România

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit în județul Gorj despre un exemplu pe care îl consideră emblematic pentru dezvoltarea rurală. „După 22 de ani de muncă și investiții, în județul Gorj, o familie de români întreprinzători a creat un model de business care include o fermă de găini ouătoare, cinci magazine, o autoservire și o cofetărie unde prăjiturile sunt făcute cu ouă din fermă”, a declarat el, indicând povestea construită la Turceni și în satul Gornăcel.

Florin Barbu pune în centrul atenției compania Marigab Com SRL, „o afacere de familie cu peste 250 de angajați, cu o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de euro”. Barbu a vizitat „ferma de găini ouătoare, din orașul Turceni, cu o capacitate de 10.000 de păsări și o producție de circa 250 de mii de ouă lunar”, subliniind că „este una dintre investițiile care mă fac să spun cu mândrie că am reușit să dezvoltăm sectorul avicol și să aducem în magazine și supermarket-uri ouă și carne de pui crescuți în fermele din toată țara!”.

Ministrul Agriculturii a insistat asupra responsabilității față de producătorii locali. „Trebuie să avem grijă de ai noștri, să avem grijă de micile afaceri care produc românește și dezvoltă comunitățile locale!”, a spus el, evocând „o frumoasă comunitate din satul Gornăcel, din județul Gorj, dezvoltată în jurul unor oameni care produc hrană românească!”.

Alături de președintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu, Barbu a văzut „un model de afacere complet din punct de vedere al eficienței, o fermă care integrează producția vegetală în zootehnie, procesează materia primă obținută și oferă produse românești de calitate, cu eticheta curată, în magazinul deschis în Târgu Jiu”. Pentru ministru, aceasta este dovada că mediul rural poate livra rezultate atunci când investițiile sunt coerente și integrate.

„Satele României au nevoie de astfel de investiții și îi încurajez pe toți cei care doresc să pornească sau să dezvolte afaceri în agricultură să acceseze măsurile de sprijin finanțate din fonduri europene pentru dezvoltarea zonei rurale!”, a transmis Barbu. În aceeași logică, el a enumerat condițiile de bază: „România reală are nevoie de finanțare, de drumuri, de rețele de apă și canalizare, de sprijin pentru a se dezvolta!”.

Barbu și-a definit și misiunea instituțională: „Rolul nostru este să ne asigurăm că proiectele de investiții în satele României vor continua!”. Concluzia a venit categoric, ca o promisiune asumată în fața comunităților locale: „Nu lăsăm să moară satul românesc!”.

Pentru ministru, povestea familiei Mădălina și Daniel Popescu funcționează ca un argument că „trebuie să avem grijă de micile afaceri care produc românește”, fiind, spune el, dovada că „România reală are nevoie de finanțare” și de continuitate administrativă. În discursul său, Barbu a repetat ideea că proiectele trebuie să continue și că „nu lăsăm să moară satul românesc”, formulări care conturează atât un angajament public, cât și unul social.

Prin această vizită și prin declarațiile făcute, Florin Barbu a arătat că succesul poate fi replicat: oameni care produc românește, magazine care vând local și investiții care țin comunitatea unită. „Trebuie să avem grijă de ai noștri”, a rezumat ministrul. Iar exemplul din Gorj, spune el, rămâne dovada că drumul este posibil atunci când investițiile, munca și comunitatea trag în aceeași direcție.

author avatar
Redactia iDevice.ro