Apple este interesata sa foloseasca bazele de date ale Forsquare pentru a imbunatati hartile din iOS 6 Maps

  Apple incearca din rasputeri sa imbunatateasca hartile aplicatiei iOS 6 Maps si cea mai recenta tentativa are in mijloc Foursquare. Vorbesc despre o retea de socializare in care utilizatorii isi partajeaza locatiile, iar Apple vrea sa beneficieze de pe urma informatiilor oferite de acest serviciu. Cei de la Forsquare au o baza de date extrem de complexa care contine foarte multe locatii de pe glob, iar Apple doreste sa obtina acces la ea pentru a implementa informatiile in propriul sistem.

Apple Inc. is in early discussions to integrate local data from Foursquare Labs Inc. into its mapping application, according to people familiar with the talks, as the company continues to build an arsenal of local data to try to take on Google Inc. The talks, which took place in recent weeks and involve Apple senior vice president Eddy Cue, are the latest sign of Apple’s plans to more tightly integrate local services into the iPhone and iPad.

  Eddy Cue poarta negocieri cu cei de la Forsquare pentru preluarea informatiilor si exista posibilitatea ca anul viitor sa le avem disponibile si noi prin iOS 6 Maps. Forsquare contine extrem de multe business-uri si locatii importante di foarte multe tari de pe glob, implementarea lor in iOS 6 Maps ar fi extrem de benefica pentru toti utilizatorii, insa ramane de vazut daca se vor intelege cele doua companii.