Apple iWallet ar urma sa fie urmatorul proiect important al Apple

  iWallet este denumira data de catre analistii americani unui posibil sistem care ar urma sa le permita posesorilor de iDevice-uri sa efectueze plati mobile folosindu-si doar iDevice-urile. iPhone 6 ar urma sa fie terminalul in care iWallet va ajunge, Apple urmand sa foloseasca fie NFC, fie alta tehnologie pentru a permite utilizatorilor sa faca astfel de plati. La mijloc sunt cele peste 500 de milioane de conturi iTunes care au o carte de credit atasata, Apple avand de 4 ori mai multi utilizatori decat PayPal, deci serviciul sau ar intra direct in topul celor mai mari de acest gen.

  Achizitionarea companiei AuthenTec este desigur o noua confirmare a faptului ca Apple este interesata sa imbunatateasca securitatea iDevice-urilor si sa ofere o posibilitate de a efectua plati mobile. Implementarea unui cititor de amprente si a unei aplicatii care sa permita identificarea utilizatorilor in baza unei amprente ar oferi celor de la Apple unul dintre cele maia avansate sisteme de plati mobile disponibile in terminale mobile, insa deocamdata nimeni nu stie sigur cand anume ar urma sa ajunga software-ul pe piata.

  Chiar si asa, iWallet ar fi in proces de dezvoltare in cadrul Apple si mai devreme sau mai tarziu ar urma sa il avem disponibil.