Pretul de fabricare al Samsung Galaxy S4 este mai mare decat cel al iPhone 5

  Samsung Galaxy S4 este privit ca un smartphone non-premium din cauza utilizarii unei carcase si a unor butoane din plastic, insa pretul de fabricare al dispozitivului este mai mare decat cel al iPhone 5. Daca luam in calcul pretul componentelor si pretul de asamblare, atunci versiunea americana a Samsung Galaxy S4 costa 237$, cu 15$ mai putin decat versiunea care este vanduta in Coreea de Sud. Daca facem totusi o comparatie cu iPhone 5, atunci pretul de fabricare de 207$ este cu 30$ mai mic, acea suma trecand in contul de venituri ale Apple.

The U.S. version of the Galaxy S4 with 16 gigabytes (GByte) of NAND flash memory carries a bill of materials (BOM) of $229.00, which rises to $237.00 when the manufacturing cost is added. The Korean edition with the same memory configuration has a BOM of $244.00 and a combined manufacturing and component cost of $252.00.

  Pentru ca vorbim despre componente diferite si preturi diferite la care sunt cumparate acestea, este normal ca o diferenta de macar 10% sa existe intre preturile de productie si ea este normala. Totusi, aceasta diferenta inseamna un plus in ceea ce priveste profitul generat companiei Apple, iar la zeci de milioane de iPhone-uri vandute in fiecare trimestru vorbim despre miliarde de dolari care intra in conturile companiei americane.