Un partener Apple producator al iPhone 5C este acuzat ca incalca legislatia muncii in China, nu plateste ore suplimentare in valoare de milioane de dolari

  Jabil Circuit este un partener Apple, aparent detinut de catre o companie americana, care este acuzat de catre un ONG din China ca incalca legislatia muncii chineze. Conform unui raport publicat astazi, compania nu plateste angajatilor orele suplimentare lucrate in fabrica, practic tinandu-si milioane de dolari in conturi fara niciun drept. Mai mult decat atat, angajatii lucreaza 11 ore pe zi pentru a produce terminale iPhone 5C, nu sunt corect pregatiti inainte de a intra pe linia de productie, sunt discriminati in cadrul procesului de angajare si nu doar atat.

Among the infringements uncovered by CLW include millions of dollars in unpaid overtime wages; over 100 hours of monthly mandatory overtime, three times in excess of legal limits; more than 11 hours of standing work every day with no rest outside of 30-minute meal breaks; illegally inadequate pre-work training; hiring discrimination; and more.

  Dupa Foxconn si Pegatron, acesta este al treilea partener Apple care este acuzat ca nu-si trateaza in mod corect angajatii si problemele nu sunt tocmai noi. In China exista prea multe companii care procedeaza in acest mod, iar autoritatile chineze nu prea par sa faca mare lucru pentru a rezolva problemele, oamenii acceptand sa munceasca in aceste conditii din cauza saraciei din anumite zone ale tarii. Desi Apple se lauda ca isi amendeaza partenerii care nu-si respecta angajatii si nu ii trateaza corespunzator, Jabil Circuit nu a fost pana acum adusa in discutie de catre cei din Cupertino.

  Pentru Apple problemele de acest gen sunt destul de mari deoarece ii afecteaza imaginea, iar acest lucru se reflecta in pretul actiunilor pe bursa americana.