Un britanic achizitioneaza o tableta iPad, primeste o cutie cu lut, este anchetat pentru frauda

  De-a lungul anilor v-am spus de nenumarate ori ca hotii incep sa devina din ce in ce mai inventivi cand vine vorba de pacalirea utilizatorilor care incearca sa achizitioneze tablete iPad. Desi in mod normal in parcarile supermarket-urilor se vand cutii care contin lut in loc de tablete iPad, iata ca magazinul unui mare retailer din Marea Britanie a reusit aceeasi performanta. Un britanic a achizitionat in perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut ceea ce credea a fi o tableta iPad de la retailerul Tesco, insa cand a ajuns acasa a realizat ca de fapt are doar o cutie plina cu lut.

Businessman Colin Marsh, 47, paid £470 for the Apple tablet as a Christmas treat for his daughters Maddie, 11, and Daisy, eight. Yet on opening the box he discovered the device had been replaced with three lumps of grey clay. He immediately returned to the store for a refund but was reported to the police by suspicious Tesco staff. Two days later Mr Marsh, who runs two bakeries, got a call asking him to report to his local police station where he was held for three hours.He was accused of trying to scam the supermarket and spent two months on bail before being was finally told he faced no further action.

  Incercand sa returneze produsul la magazin, el a fost acuzat ca incearca sa fraudeze magazinul, fiind arestat de catre politie si eliberat pe cautiune. Dupa 2 luni de investigatii, politia a reusit sa descopere faptul ca tableta prezenta initial in acea cutie se afla de fapt la 200 de mile distanta de orasul in care barbatul a cumparat cutia. Partea interesanta este ca tableta a fost inregistrata in numele sau inainte ca el sa descopere ce se afla in interiorul cutiei, acest lucru motivand politia sa il aresteze pentru frauda.

The iPad that should have been in the box was tracked down to Wales more than 200 miles from where Mr Marsh had bought it in Whistable, Kent. Mr Marsh has since got his money back but said Tesco had not properly apologised.

  Desi tableta a fost gasita intr-un final, barbatul nu a scuze oficiale din partea magazinului, desi e clar ca unul dintre angajatii sai a furat tableta. Mai interesant este ca a fost nevoie de un an de zile ca totul sa iasa la iveala, insa aceasta poveste trebuie privita ca un avertisment pentru cei care achizitioneaza acum produse, ele trebuind verificate direct in magazin.