Un important bug de securitate al iOS 7 permite aplicatiilor sa inregistreze toata interactiunea noastra cu ecranul, inclusiv cuvintele scrise

  Dupa problema privind periculosul bug de securitate care afecteaza conexiunile SSL, iata ca iOS-ul companiei Apple este afectat de o noua problema de securitate, aceasta afectand direct aplicatiile terminalelor noastre. Conform unei companii specializate pe securitate informatica, in iOS 7 si iOS 6.1 exista o vulnerabilitate care permite oricarui hacker sa inregistreze toate atingerile facute de catre un utilizator pe ecran, chiar daca aplicatia care logheaza datele nu este deschisa in primul ecran al iDevice-ului.
Aplicatiile puteau loga o parte dintre date cand sunt deschise in ecranul principal, insa aceasta este prima oara cand se demonstreaza ca ele pot inregistra date cand teoretic sunt inchise, iar problema este si mai mare, deoarece datele inregistrate permit hackerilor sa afle si ce tastam. In afara simplelor utilizari ale butoanelor fizice, aplicatiile sunt capabile sa inregistreze inclusiv apasarile unei tastaturi virtuale, astfel ca oricine poate reproduce orice fel de text tastat de catre noi in iOS 7.
Partea si mai proasta este ca acesti cercetatori au reusit sa publice in App Store o aplicatie cu aceasta vulnerabilitate fara ca Apple sa isi dea seama, deci problema este extrem de grava. Cercetatorii lucreaza cu Apple pentru a rezolva problema, insa singura metoda prin care ne putem proteja 100% sigur implica inchiderea completa a aplicatiilor din task switcher.