iOS 8 – rata de adoptie continua sa creasca

  iOS 8 a fost lansat de catre compania Apple cu aproximativ doua luni si jumatate de zile in urma, iar in aceasta perioada de timp el a avut parte de o crestere lenta, in principal din cauza faptului ca a generat numeroase probleme pentru iDevice-urile utilizatorilor din lumea intreaga. In ciuda eforturilor companiei Apple de a convinge utilizatorii sa instaleze cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch, rata de adoptie a sa a ajuns la doar 60%, fiind cu mult in urma celei inregistrate in cursul anului trecut pentru iOS 7.

  In fata numeroaselor critici aduse de catre cei care au acuzat compania Apple ca a dezvoltat un sistem de operare ce nu este atractiv pentru utilizatori, compania americana a afirmat ca ea este totusi cu mult mai mare decat cea inregistrata pentru sistemul de operare competitor Android KitKat. Desi Apple incearca sa mascheze faptul ca iOS 8 nu este atractiv pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch, realitatea este ca pentru iOS 9 compania americana va trebui sa pregateasca o gama extrem de variata de modificari cu adevarat importante, altfel risca sa aiba parte de un tratament similar din partea utilizatorilor care vor ignora update-ul.

  Facand o comparatie cu ultimele date publicate de catre compania Apple, doar 55% dintre posesorii de iDevice-uri instalasera iOS 8 in terminale la inceputul acestei luni, asa ca vorbim de o crestere de numai 10%.