BlackHole RAT – un nou tip de troian pentru Mac OS X

BlackHole RAT este un nou tip de virus prezentat de firma de analiza Sophos care sustine ca hackerii incep sa ia in considerare atacarea platformei Mac OS X datorita succesului inregistrat de produsele Apple in ultima vreme. Acest nou troian este facut pe unuia care afecteaza si platforma Windows cunoscut sub denumirea de darkComet iar in imaginea de mai sus avem o demonstratie a panoului de administrare a acestui troian. Un hacker poate folosi acest panou pentru a afisa pe Mac-ul nostru o fereastra in care sa ne ceara sa introducem numele de administrator sau parola, poate inchide calculatorul, poate afisa o fereastra pe intreg ecranul din care sa nu putem iesi decat prin restart si desigur poate rula diverse comenzi in sistemul nostru de operare.

Security researchers at Sophos have taken the appearance of the “Remote Access Trojan” known as “Blackhole RAT” as a sign that hackers are beginning to take notice of Apple’s continued success with the Mac platform. The unfinished malware, said to be based on the Windows RAT “darkComet,” allows hackers to remotely send commands or attempt to deceive a Mac user. The darkComet source code is freely available online.

Platforma Mac OS X a fost ferita pana acum de acest gen de atacuri datorita cotei de piata foarte mici care nu atragea interesul hackerilor. Din moment ce produsele Apple incep sa fie folosite din ce in ce mai multe persoane iata ca in curand am putea fi nevoiti sa folosim aplicatii antivirus pe Mac-urile noastre.