PROBLEMELE Netflix se Adancesc, Noul Anunt de peste Noapte

Netflix are probleme tot mai mari, evidentiate de un anunt important facut peste noapte, iata ce a fost dezvaluit si cum este afectata platforma de streaming.

problemele netflix

Netflix incepe sa aiba probleme din ce in ce mai mari din cauza concurentei pe care o genereaza Disney Plus in momentul de fata, iar peste noapte a fost facut un anunt la care nimeni nu se astepta acum. Mai exact, cei de la Disney Plus au anuntat noaptea trecuta ca au depasit 50 de milioane de abonati in intreaga lume, cifra aproape dublandu-se fata de cea anuntata in februarie, si fiind aproape de o treime din cea pe care Netflix o are in momentul de fata la nivel global.

Netflix este in momentul de fata cea mai mare platforma de streaming video la cerere, insa Disney Plus atrage abonati noi intr-un ritm record, si pana la final de an ar putea trece de 100 de milioane, in acest ritm. In doar trei luni de la lansare, Disney Plus a adunat 28.5 milioane de abonati, iar dupa ce a fost lansat in mai multe tari din Europa, a ajuns la peste 50 de milioane de abonati, peste 20 de milioane adaugati in doar 2 luni, ceea ce e o problema mare pentru Netflix.

PROBLEMELE Netflix se Adancesc, Noul Anunt de peste Noapte

Netflix a pierdut cu siguranta multi potentiali abonati catre cei de la Disney Plus, posibil chiar si unii abonati pe care-i avea deja, iar concurenta devine din ce in ce mai serioasa. Disney Plus este oferit in mai putin de 10 tari de pe glob, iar numarul de abonati adunati in acestea este cu adevarat impresionant, asta in comparatie cu Netflix, care e oferit in peste 160 de tari, si are 167 de milioane de abonati in total, in continuare cu mult mai multi.

“Noul serviciu de streaming video al Disney a atins peste 50 de milioane de abonați de la lansarea sa, în urmă cu cinci luni. Când Disney Plus a anunțat ultima dată cifrele de vizionare în februarie, aceasta a ajuns la 26,5 milioane de abonați. De atunci, acest lucru s-a dublat aproape întrucât mai multe persoane sunt online și rămân blocate acasă din cauza apariției virusurilor.”

Netflix nu va fi depasita prea curand de catre serviciul competitor, acest lucru fiind cat se poate de clar, si e posibil sa nu fie depasit vreodata, dar e clar ca are parte de concurenta serioasa din partea sa. Nu se stie daca Netflix se astepta la asa ceva, dar cum HBO Max se va lansa foarte curand, e destul de clar ca piata de streaming video la cerere va avea mai multe optiuni, si e posibil ca asta sa convinga noi oameni sa cumpere abonamente, oameni care au evitat pana acum.

Netflix are cu siguranta pregatte cateva planuri pentru fix aceste situatii, si va fi interesant de vazut cum va contra concurenta facuta de catre Disney Plus, HBO Max, si alte servicii.