Raed Arafat: in curand medicii ar putea alege cine traieste

Raed Arafat a facut astazi o noua avertizare cu privire la pericolul urias pe care il aduce pandemia de Coronavirus in Romania, dar si cu privire la o problema care se adanceste pe zi ce trece in tara noastra, si nu pare sa ajunga prea curand la un final fericit.

Raed Arafat spune ca daca numarul de cazuri va continua sa creasca, inevitabil va creste si numarul de cazuri de pacienti internati la terapie intensiva, paturile vor deveni insuficiente, iar medicii vor trebui sa aleaga care dintre pacienti au sanse de a trai, si care nu.

“Singura problemă majoră a acestei pandemii este impactul pe care îl are asupra sistemului sanitar, presiunea pe care o creștere mare de cazuri pe termen scurt o poate pune pe secțiile de terapie intensivă, când se poate ajunge în situația în care medicii vor fi nevoiți să aleagă între pacienții pe care îi salvează. „Asta ne sperie cel mai mult (…) Aici intervine triajul. Sună cinic, dar asta este medicina de dezastru, când nu sunt resurse.

Ultima care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piața Victoriei că libertatea este mai presus decât viața. Da, când e vorba de viața ta și de libertatea ta poți să decizi acest lucru și să spui că libertatea e mai presus decât viața, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al dvs sau al altuia.”