Apple reduce cu 25% comenzile pentru tablete iPad 2

     Pentru prima oara de la lansarea tabletei iPad 2 si pana in prezent, compania Apple a luat, se pare, decizia de a reduce cu 25% numarul de tablete iPad 2 fabricate de catre partenerii sai in al treilea(al patrulea pentru Apple) trimestru fiscal al anului 2011. Reducerea comenzilor a fost descoperita de cei de la JP Morgan Chase care au discutat cu furnizori de componente pentru iDevice-uri care raporteaza ca Apple a redus semnificativ comenzile pentru noua sa tableta. Practic vorbim de aproximativ 4 milioane de tablete iPad 2 care nu vor mai fi fabricate de catre parteneri ai Apple si cifra este foarte mare comparand-o cu vanzarile pe al doilea sfert fiscal al anului 2011.

Apple Inc. is cutting orders to vendors in the supply chain for its iPad tablet computer, a move that may result in slower sales for companies including Hon Hai Precision Industry Co., JPMorgan Chase & Co. said in a report. Several supply-chain vendors indicated in the past two weeks that Apple, the world’s biggest company by market value, lowered fourth-quarter iPad orders 25 percent, the first such cut that analysts at JPMorgan’s electronic manufacturing services team in Hong Kong said they have ever seen. The report did not list the affected companies. For a vendor such as Hon Hai, that could mean a drop to 13 million units in the fourth quarter, from 17 million units in the third quarter, JPMorgan analysts wrote in the Sept. 25 report

    Desigur ca in urma publicarii informatiilor de catre cei de la JPMorgan au aparut si primele speculatii care dau de inteles ca Apple ar pregati lansarea iPad 3 pentru toamna acestui an. Desi unii ar inclina sa creada acest lucru, eu sunt de parere ca reducerea comenzilor are legatura cu iPhone 5 si nu cu iPad 3. Apple are nevoie de foarte multe terminale iPhone 5 in aceasta toamna si in perioada sarbatorilor asa ca ar fi normal sa isi concentreze eforturile pe producerea a cat mai multor terminale iPhone care aduc mult mai multi bani. iPad 3 nu va fi lansata pana in 2012 pentru ca in momentul de fata iPad 2 nu are rival si nici nu va avea prea curand.

     In concluzie, luati-va gandul de la iPad 3 deoarece lansarea sa este inca departe.