Apple incaseaza jumatate din profitul generat de vanzarile de telefoane mobile

    In Q3 2011 cota de piata, la nivel global, a companiei Apple in ceea ce priveste fabricarea de telefoane mobile a scazut de la 5.4% la 4.2% din cauza intarzierii lansarii noului terminal iPhone 4S. Vanzarile de terminale iPhone au scazut cu 3 milioane de unitati fata de Q2 2011 si Apple ar fi pierdut primul loc in topul producatorilor de smartphone-uri insa profitul companiei ar fi crescut cu 5%. Practic in momentul de fata Apple ar incasa 52% din intregul profit generat de vanzarile de telefoane mobile la nivel global si vorbim despre o suma enorma in comparatie cu cea castigata de restul producatorilor de telefoane mobile.

    Informatiile vin de la un analist american deci nu sunt 100% sigure insa conform lor, Apple cu 2 modele de terminale iPhone a reusit sa inregistreze un profit mai mare decat companii care au cateva zeci de telefoane mobile in oferta. Samsung, HTC, Nokia, Motorola sau LG castiga la un loc mai putin decat castiga Apple de una singura iar acesti producatori vand cateva zeci daca nu chiar peste 100 de modele de telefoane mobile.Revin si va spun ca aceste informatii reprezinta doar estimari in momentul de fata si cifre oficiale nu cred ca vom vedea vreodata.

    Ca o ironie a sortii, in 2007 Nokia incasa 67% din profitul industriei de telefoane mobile in timp ce Apple incasa doar 4% insa 4 ani mai tarziu lucrurile s-au schimbat radical. Interesant este ca Samsung si Apple castiga impreuna 81% din profitul generat de vanzarea de telefoane mobile, deci Samsung ar castiga singura in jur de 29% din total.