Romanii prefera Orange, cartelele prepay, abonamentele cu totul inclus si telefoanele Nokia

   Conform unui studiu publicat astazi de site-ul MobiMe, romanii prefera operatorul de telefonie mobila Orange, cartelele prepay, abonamentele cu totul inclus si telefoanele produse de catre compania Nokia. Informatiile furnizate de ei se bazeaza pe 25.000 de cautari facute pe site-ul MobiMe in perioada 1 august  – 13 decembrie 2011 deci teoretic ar trebui sa fie destul de reprezentative.  Romanii sunt in continuare interesati de cartelele prepay care ofera cele mai bune oferte insa in cazul abonamentelor, cele scumpe cu multe minute, mesaje si internet incluse par a atrage cei mai multi consumatori si totul pentru a cumpara telefoane la preturi mult mai mici.

Utilizatorul de telefonie mobilă își alege un abonament de valoare mare pentru a obține un telefon la preț subvenționat, miza fiind smartphone-urile. Românii se uită mai mult la ce telelefom să-și achiziționeze, decât la banii pe care îi scot lunar din buzunar pentru abonament. Aceasta este o tendință specifică pieții de telefonie din România, în alte țări din Europa consumatorii fiind foarte atenți la cheltuielile lunare și mai puțini atenți la telefonul la care vorbesc. Pe de alta parte este clar că românii prefera abonamentele cu internet inclus, navigarea pe internet fiind în continuă creștere în rândul populației tinere din România.

   Mai jos aveti cateva grafice reprezentative insa tineti minte ca studiile au si o marja de eroare deci informatiile pot fi usor diferite fata de realitatea curenta.

Top cautari pentru abonamente

Top cautari pentru cartele prepay

Top telefoane mobile