Apple si Samsung nu se inteleg cu privire la valoarea propriilor brevete, un judecator australian considera procesul dintre ele ca fiind unul ridicol

  Saptamana trecuta Tim Cook s-a intalnit cu vicepresedintele Samsung si CEO-ul Samsung Mobile pentru a discuta disputele legale pe care cele doua companii le au, insa din pacate intalnirea nu a avut ca rezultat o intelegere care sa impace ambele parti. Apple considera ca brevetele FRAND ale Samsung ar trebui sa fie mai ieftine, Samsung este desigur de alta parere si asa sesiunea de mediere impusa de instanta nu a rezolvat absolut nimic, iar pe 30 iulie un nou proces va incepe intre cele doua companii. Samsung sustine ca are un protofoliu de brevete mai puternic decat Apple si refuza sa scada pretul pentru licentierea celor FRAND, iar de aici nu castiga nimeni pentru ca disputele acestea duc doar la frica de a implementa anumite functii in terminale pentru a evita procese de acest gen.

SAN FRANCISCO (Reuters) – Apple Inc Chief Executive Tim Cook and top Samsung Electronic Co Ltd executives disagreed last week on the value of each other’s patents at a settlement conference ahead of a high profile U.S. trial, according to a source familiar with the matter. Among the major issues in dispute between Apple and Samsung is how to value so-called standard essential patents. These are patents which Samsung agreed to license to competitors on fair and reasonable terms, in exchange for having the technology be adopted as an industry standard. Apple believes those patents should be valued lower due to those dynamics, one of the sources said. Additionally, Samsung believes it has a stronger patent portfolio than Apple when it comes to next-generation technology like 4G, the source said.

  Lasand la o parte procesul din SUA mergem in Australia unde a inceput un alt proces intre cele doua companii, iar judecatorul care prezideaza cauza sustine ca pretentiile reclamantului sunt ridicole, la fel ca intregul proces. Acolo Samsung a dat in judecata Apple din cauza unei presupuse incalcari a unor brevete de inventie pentru tehnologii de telecomunicatii, insa antepronuntarea judecatorului pare sa fie un indicator bun ca Apple urmeaza sa castige din nou un proces in care Samsung foloseste armele gresite. Din pacate procesele dintre cele doua companii incep sa devina din ce in ce mai nepotrivite si sper ca in curand ele sa dispara complet.

“Why on earth are these proceedings going ahead?” Bennett asked. “It’s just ridiculous. … Why shouldn’t I order the parties to mediation?”