JDSU ar fi licentiat catre Apple tehnologia care ar putea permite controlarea prin gesturi a televizorului Apple(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NhIUolkG54E[/youtube]

  Informatiile de astazi privind lansarea unui televizor Apple sunt completate de catre cei de la Forbes care sustin ca dispozitivul se afla deja in proces de productie si ca el va contine un sistem care ne va permite sa il controlam prin gesturi.  In clipul video de mai sus avem o demonstratie a tehnologiei companiei JDSU care este utilizata si de catre Microsoft in XBOX Kinect, iar daca aveti un asemenea dispozitiv stiti cum va functiona. Nu se stie 100% sigur ca Apple va implementa aceasta tehnologie, insa JDSU a dat de inteles ca un nou client de-al sau intentioneaza sa implementeze aceasta tehnologie intr-un produs destinat living room-ului si se speculeaza ca ar fi vorba despre Apple.

“Recent data out of Sharp, Hon Hai and other specialty chemical and TV component suppliers support this,” he writes. Misek also notes that JDSU recently said it has a new non-gaming customer for its gesture control modules, which are also used in Microsoft‘s Kinect system for Xbox 360. JDSU indicated this is a new “living room” based customer. “We believe Apple will leverage AT&T‘s and Verizon’s content deals for the iTV,” he writes.

  Tehnologia celor de la JDSU se bazeaza pe senzori 3D, si o combinatie intre senzori cu lumina infrarosie si o substanta optica speciala pentru a recunoaste gesturile utilizatorilor. Explicatiile tehnice sunt prea putin importante deoarece rezultatul final trebuie sa fie bun si ceea ce ofera Microsoft in Kinect este mai mult decat acceptabil. Televizoarele destepte disponibile acum pe piata nu se descurca chiar atat de bine cu recunoasterea gesturilor, insa daca Apple va lansa un asemenea produs, ne putem astepta ca el sa fie mult mai bun decat ceea ce exista acum pe piata, altfel se va dovedi a fi un esec rasunator.