How to overclock an iPhone 3GS

Overclocking or overclocking in Romanian is a change in the speed of the processor by raising it so that its performance increases, but with the risk of burning and/or in this case consuming the battery faster. Maybe some of you don't know, but the iPhone 3G has a processor capable of running at a speed of 600Mhz, but it was underclocked to 433 and the iPhone 3GS one of 833Mhz underclocked to 600.

This operation is dangerous and you do it at your own risk, I do NOT take any responsibility if you damage your phones!

So, here's how you can overclock your device:

  • connect the phone to the PC and navigate to System / Library / System / System Configuration / PowerManagement.bundle /;
  • there you will find a file called com.apple.SystemPowerProfileDefault.plist, change its name to SystemPowerProfileDefaultBACKUP.plist;
  • reset the phone and it should be overclocked.

This is about the process of overclocking an iPhone, be very careful not to wake up with it burnt, it is very possible that it will overheat quite quickly.

If you have tried the method, please leave a comment.

28 COMMENTS

  1. M-am uitat in fisierul acela si teoretic stergerea lui scoate limitatiile procesorului cand este pe baterie dar nu mareste frecventa procesorului

  2. Poate nu ii face overclock dar ii sterge limitarile sa ruleze la capcatitate “maxima”,daca a fost facut sa mearga la 833 si a fost subtactat la 600,daca nu mai e limitata va merge la 833,overclock inseamna sa mearga la o frecventa mai mare decat cea spusa de producator care e primu’ care o sa puna un cooling fan pe iphone?:))

  3. Modificand acel .plist, sistemul de operare nu mai poate pune telefonul in Stand-By ,nu va scadea frecventa procesorului cand aceasta nu este necesara, implicand o scadere a autonomiei bateriei si chiar o incalzire accentuata a telefonului, deoarece procesorul va rula la viteza maxima (412Mhz-3G si 600Mhz-3GS). Overclock-area nu poate fi facuta prin simpla modificare a acestui .plist pentru ca frecventa procesorului este gestionata dintr-un nivel mult mai jos al sistemului de operare. O seara buna!

  4. Trebuie sa fii tare prost sa inncerci asta pe telefonul tau. am 3gs si merge extraordinar in toate aplicatiile si jocurile 3d si netul si video, merge lin si natural.
    PS: nu caut nimic, vreau doar sa ma laud.

  5. @Alex: poate ai dreptate, poate nu. Dar gramatica ta e jalnica. Si tot tu esti cel care doreste sa se laude? 🙂 LOL iNcearca, poate poate :))

  6. @Alex: Pe langa ca esti “prostalau” mai esti si fudul. Tu ma intrebi pe mine de note la gramatica? Copil mic si cu scoala facuta in dealul feleacului, pune drac mana si invata gramatica, ca esti …. de mirosi. Unde ai vazut sa scrii cu 2 de n inncearca? Si sa-i mai faci si pe altii prosti ? Dar tu crezi ca zaone pe acest site prosteste lumea? Cati iar putea multumi lui pt ajutorul acordat user-ilor?
    @zaone: Sorry, dar nu m-am putut rabda.