Video: Sony Playstation Phone unveiled

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O6cxaVRs60w[/youtube]

The other day, a "spy video" appeared on the Internet (very badly filmed) in which there was a tester who gave us a rather brief introduction to the new creation of Sony Ericsson. From that video I couldn't distinguish much about the new terminal, but last night 2 other video clips appeared on the internet which present the new terminal in detail. As you can see from the video clip, the Sony Playstation Phone is a kind of hybrid between a mobile phone and a gamepad due to that slider that has buttons from a gamepad mounted on it. The phone doesn't look too great from an aesthetic point of view and that slider seems to be missing some buttons in the middle.

Leaving aside the physical aspects, the biggest minus of this phone is represented by the lack of games specially made to be compatible with the terminal. The Android Market has a lot of games, but not all of them are as good as the ones in the AppStore and I don't know if there are any that are compatible with the Sony Playstation Phone.

What do you think, does this smartphone stand a chance?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XuYe0bZYrqw[/youtube]

14 COMMENTS

  1. mai zaone de unde ti-a venit sa spui ca nu are jocuri compatibile de vreme ce nu a fost inca lansat? pe de alta parte zvonurile spun ca la achizitie utilizatorii vor primi moca 10 jocuri, parca pe engadget am citit, ceea ce deja e foarte tare, fata de iphone care 1 an de zile nici macar appstore nu a avut si dupa inca 1 an au inceput sa apara jocuri de calitate, so…da eu cred ca va fi un succes, dar dupa cum spune si alexl mai sus depinde si de autonomia bateriei, care personal cred ca va fi buna avand in vedere grosimea device-ului.

  2. Foarte buna comparatia ta. Cand a aparut iPhone nu existau magazine virtuale de aplicatii de genul celor de acum so? Sony trebuie sa vina cu ceva 100% potent sa concureze pe piata, altfel e doar un nou produs Sony sortit pieirii.

  3. Ca orice playstation, fie el PSP sau PS3, probabil si acest mobil o sa aiba PlaystationNetwork Store integrat, nu vad de ce s-ar numi “PSP Phone” altfel. Si dupa cum stiti (sau nu) PSN Store e un fel de app store, dar cu jocuri mult mai bune (fiind varianta digitala a UMD-urilor…si hai sa nu comparam un God of War Ghost of Sparta cu Angry Birds 🙂 ).
    Cum a zis si cucubau, cumparatorii o sa primeasca 10 download-uri gratuite prin PSN, deci nu cred ca jocurile o sa fie problema, deoarece NU o sa se bazeze pe aplicatiile Android.

    Nu sunt singur, dar presupun ca acel slider care “pare a duce lipsa de cateva butoane in mijloc” probabil sunt 2 joystick-uri pe baza de touch.

    Ramane de vazut daca device-ul o sa prinda la public, dar dupa parerea mea, ar putea fi un device de succes cu toate jocurile de PSP si PS1 disponibile pe PSN….si 2 joystick-uri.

  4. De pe engadget: http://www.engadget.com/2010/10/26/the-playstation-phone/
    http://www.engadget.com/2010/12/03/playstation-phone-zeus-z1-caught-on-video-again-this-time-you/

    1.”the handset does indeed have a long touchpad in the center which is apparently multitouch”
    2.”there is support for microSD cards”…pentru a downloada de pe PSN Store, ca si PSP-ul.
    3. “this phone will actually play PlayStation games.”

    Ar fi fost chiar o mare prostie din partea celor de la sony sa poti rula doar aplicatii android pe un PSP phone:)

  5. Pare a fi un produs specializat pentru o anumită nișă de piață, adică pentru doritorii de jocuri PSP. Problema va fi să îi convingă Sony pe producătorii jocurilor respective să le recompileze pentru Android, având în vedere că este foarte ușor să furi jocuri pe Android, astfel încât jocuri precum Angry Birds s-au lansat pentru Android ca “free and add supported”.

  6. @Skullmanx: Nu înțeleg de ce compari God of War cu Angry Birds, o fi având cel din urmă vânzări mai bune decât primul, dar este un alt gen de joc. Mai bine compară cu jocurile Hero of Sparta pentru iPhone – și mai sunt și altele de acest gen pentru iPhone, selecția nu este nici pe departe așa de limitată pe AppStore precum pe PSN sau pe Android Market, din contră.

  7. nu sunt gamer, dar de multe ori cand ma joc pe iPhone simt nevoia unor butoane fizice, deci s-ar putea sa prinda destul de bine nu doar pt pustani de 14-15 ani, ci chiar pana la 30

  8. eu nu stiu daca ar trebui sa numiti nisa piata formata din cei 62 mil. de utilizatori de PSP. vor migra foarte multi la PSP Phone.