Apple Store in Romania? Really when?

In imaginea de mai sus avem magazinul Apple din Fifth Avenue, New York, unul dintre cele mai profitabile magazine din lantul de distributie a companiei. Apple are unul asemanator in China si va face altele in anii urmatori in diverse locatii de pe intreg globul. In Romania nu exista deocamdata nici un magazin Apple oficial, doar reselleri de produse Apple si sunt sigur ca in marile orase exista cel putin un astfel de reseller. Lasand la o parte resellerii, oare cand vom avea un magazin Apple autentic? Oare cand se va gandi Apple ca Romania merita un magazin din care utilizatorii sa achizitioneze terminale iPhone, tablete iPad, MacBook-uri etc? Nu voi specula deloc pe aceasta tema si va las pe voi sa discutati.

In concluzie, cand credeti ca va deschide Apple un magazin oficial in Romania?

21 COMMENTS

  1. Ha de acolo mi-am luat ipod touchu ! :D, se inghesuia lumea in magazin de parca se dadeau gratis !.
    Da ar fi misto sa avem un apple autentic. Ar fi si un avantaj, pentru garantii in caz in care iti cumperi din USA 🙂

  2. In Romania sunt multi fani Apple, multi insa cumpara la mana a doua, din cauza preturilor. Apoi Bucurestiul nici nu e un oras turistic, cum niciun oras din Romania, comparand cu marile orase unde exista Apple Store. Iar cine are bani sa cumpere are de unde. Deci cam peste 1 milion de ani

  3. Eu imi cumpar aplicatii, muzica, etc. din iTunes US pentru ca pe RO nu gasesc multe chestii. La un momentdat si aplicatiile veneau mai tarziu pe iTunes RO. Acum nu mai stiu cum e.
    Si asa ca, eu roman fiind, cumparand cam de 50$ la 1-2 luni de pe, cei de la iTunes stiu ca sunt american. Si uite asa si cei care vor sa incurajeze Apple, adica cei ca mine, sa ajunga pe meleagurile noastre nu au cum.
    Deci undeva la Apple e o buba. Trebuie sa dea liber la achizitionarea produselor din iTunes US si cu un card din alta tara.
    Eu ma chinui acum sa cumpar iTunes Gift Cards de pe net si le dau redeem in iTunes US ca sa am posibilitatea de a cumpara.
    Situatie fara iesire.
    Deci in concluzie pana nu vom avea oameni care cumpara produse Apple din magazine si din cele on-line (iTunes) nu va aparea nici un magazin la noi.
    Asa ca lasati crackuiala si puneti mana sa dati bani daca vreti magazin Apple in Romania.

  4. Nu cred k e vb de “crackuiala”.. Mai degraba e vb de situatia economica per ansamblu..nici in Italia de ex nu prea sunt Apple stores, un oras ca Napoli cu peste 3 mil de locuitori nu are asa cv.. Deci Romania.. Cand nu vom mai avea nevoie de vize pt US.. sau 15 ani dupa..

  5. Nici vorba! HP a incercat ceva, insa sunt multi factori care nu dau bine pe hartie. Intr-o tara saraca, cu educatie IT sub medie, unde se cauta produse ieftine si proaste, produsele de lux sunt pentru alta patura sociala. Si acesti tipi din patura asta exclusivista, cumpara din state sau din alte locuri, fara sa astepte sa vina Mahomed… din pacate!

  6. Niciodata.Orange nu ar mai achizitiona produse aPple daca s-ar deschide un magazin apple in romania deoarece preturile de la orange sunt si in acest moment ridicate deci un magazin aPple ar fi un competitor pt orange ava d in vedere ca in america un terminal iphone este 500 600 $ la liber iar in romania este 1000 1200$ la liber.Apple e multumita ca are cine sa cumpere(orange) si appcom

  7. Din informatiile de aici : http://www.apple.com/uk/retail/storelist ( alegand lista tarilor , sau modificand uk din link cu alte variante ale altor tari ) rezulta ca sunt tari ca Austria , Portugalia ,Belgia , Olanda , Norvegia , Danemarca , Suedia si lista poate continua plus ca daca nici tarile nordice nu sunt dezvoltate economic si la nivel de IT atunci ..
    Si una peste alta toate sunt peste Romania noastra la toate capitolele .