Apple climbed to the 3rd place in the list of the biggest sellers of mobile phones thanks to the iPhone

   Apple had an extraordinary Q4 2011 (Q1 for Cupertino), selling no less than 37 million iPhone terminals in just three months. We are talking about a 128% increase in sales compared to the same period of 2010 and thanks to Apple ranked on the third place in the top of mobile phone sellers with a market share of 8.7%. Of course, the success of those from Apple brought them the 3rd place in the top of the largest mobile phone manufacturers in 2011, this being the first time that the company from Cupertino occupies this position. Compared to sales in 2010, Apple almost doubled the number of units sold in 2011 and had the highest growth among all mobile phone manufacturers.

Apple jumped into the third spot globally from the fifth spot last quarter thanks to a record-breaking quarter of shipments. That represents the Cupertino-based company's highest-ever ranking on IDC's Top 5 global mobile phone leaderboard. The launch of Apple's iPhone 4S smartphone, which is now available in over 90 countries (as of mid-January), was the primary reason the company jumped over LG and ZTE in 4Q11. Device sales in the US and Japan were particularly strong given extra sales days in the quarter and carrier distribution.

  For a company like Apple, we are talking about a premiere that seemed impossible a few years ago considering that it has only 3 smartphone models for sale. The rest of the direct competitors have dozens of models on offer and Samsung and Nokia together sold almost 750 million such mobile phones in 2011, but each of them sold fewer smartphones than Apple in Q2 and Q4 2011. I for one believe that in the future Apple will also fight for the 2nd place, but everything depends on how it will manage to capture the interest of users for the future iPhones.

13 COMMENTS

  1. Apple trebuie da introduca unele “banalitati” de functii pe care ceilalti competitori le au de serie si de ani buni si sa imbunatateasca bateria, si in plus daca pun la punct Siri si alte cateva noutati care le au prevazute vor avea numai de castigat. Sunt destui care i si doresc unul dar le displace aceste lipsuri.

  2. Despre ce lipsuri vorbim. Si te rog nu-mi zi de flash care e mort si pentru care exista oricum inlocuitor pe iOS sau functia de transfer de date prin Bluetooth care din nou e moarta.

  3. impresia mea e ca nu comparam lucruri similare. nokia vinde tone de telefoane de 10-20 euro bucata. samsung, de asemenea vinde tone de junkuri. smartphoneurile trebuie comparate cu alte smartphoneuri nu cu telefoane de 2 lei. e ca si cand ai spune ca dacia vinde mai mult ca Rolls Royce! bineinteles ca vinde mai mult … insa mai conteaza si ce vinzi. si Gutza se vinde mai bine decat Bach in ro si asta nu inseamna mare lucru.

  4. Ba inseamna pentru ca totul se rezuma la bani. Anyway, Apple produce telefoane mobile, pentru ca toate sunt telefoane mobile la urma urmei. Smartphone-urile sunt doar o categorie de telefoane mobile. Sunt telefoane mobile proaste si destepte, Apple vinde doar destepte dar alea sunt telefoane mobile. Chiar si numele de smartphone contine denumirea de telefon. Nu poti compara doar ce vrei tu, compari ce se produce fie ca iti place sau nu. Exista comparatii separate pe segmente si comparatii generale pentru tipul de produs.

  5. Well, cam greu sa ajungi de la 6% la 21% market share.
    Mai trebuie spus si ca Samsung a vandut in 2011, tot anul, mai multe smartphoane decat Apple, chiar daca Apple a vandut mai mult in doua trimestre.
    Si asta e pentru prima oara cand Samsung intrece Apple la vanzarile de smartphone.
    Nokia probabil o sa mai scada, dar daca respectivul trend se mentine, Apple ar putea intrece Samsung, cam peste 20-30 de ani.

  6. Da, a vandut cu 4 milioane mai multe dar majoritatea sunt bada os. Anul viitor diferenta va fi mai mare in favoarea lor dar numai daca Apple va mentine lansarea iPhone-urilor in octombrie.

  7. nusht cum zici ca flashu e mort eu pe ics am flash ver 11.1 si auzisem ca adobe nu o sa scoata suport pt flash pe ics si cu toate astea inca e suport

  8. Zaone, de ce zici ca transferul prin bluetooth e mort? Ca este cel mai la indemana mod de a transfera ceva intre doua modele. Si sunt multe lucruri interesante si foarte utile pe care androidul le are si ios nu.

  9. Hei, cat de frustrat sa fii ca sa intri pe forumul idevice ca sa sustii bazaconii ?macar cititi articolele mai vechi ca sa mai aflati si voi ceva…

  10. Zaone aceste lipsuri poate par marunte si neimportante pt unii, dar pt mine si am o parte buna de prieteni care se plang de acestea. Pot face o mica lista desi poate ve ti  zice ca sunt depasite si nerealiste, una veti zice ca e ilegalâ :inregistrarea convorbirii( multi muncim si nu putem nota in anumite momente si solutia e inregistrarea conv.) alta ar fi schimbarea bateriei si am amplierea memorie( stiu ca e politica de a cumpara altul superior) si schimbarea destul anevoioasa a bateriei… Si as mai putea gasi o suma de lipsuri . Si  flash  ul nu era in mintea mea….