Iata cum a oprit Steve Jobs angajatii din a oferi informatii confidentiale presei

     In anul 1997 Steve Jobs prelua compania Apple in cea mai grea perioada a existentei sale, fiind aproape de faliment dar avand o mare mare problema cu mentinerea secretelor privind noile produse. Steve Jobs stia ce se intampla in compania pe care a fondat-o si la scurt timp dupa ce si-a reluat pozitia de CEO, interimar de aceasta data, a trimis un email angajatilor in care vorbea despre problemele companiei, inclusiv cea a divulgarii secretelor. Impreuna cu acel email Steve Jobs a dat si un ordin de monitorizare atenta a tuturor email-urilor trimise din companie catre exterior si a reusit sa descopere 4 angajati care oferisera respectivele informatii catre presa. Desigur ca acesta a fost doar inceputul unei perioade in care compania verifica atent conduita angajatilor pentru a se asigura ca informatii confidentiale nu ajung catre presa.

In the face of all those leaks, I remember the first all company e-mail that Steve sent around after becoming Interim CEO again — he talked in it about how Apple would release a few things in the coming week, and a desire to tighten up communications so that employees would know more about what was going on — and how that required more respect for confidentiality. That mail was sent on a Thursday; I remember all of us getting to work on Monday morning and reading mail from Fred Anderson, our then-CFO, who said basically: “Steve sent mail last week, he told you not to leak, we were tracking everyone’s mail, and 4 people sent the details to outsiders. They’ve all been terminated and are no longer with the company.”

     Povestea vine de la un fost angajat al companiei Apple care vorbeste despre multe dintre actiunile luate de Steve Jobs cat timp a fost CEO al companiei. Stiti cu totii povestea despre tabletele iPad legate cu lanturi de mesele dezvoltatorilor catre acre au fost trimise sau despre angajatii chinezi trimisi la inchisoare pentru publicarea schitelor tabletei iPad inainte ca aceasta sa fie lansata. Steve Jobs a impus un mecanism al carui singur scop era de a asigura mentinerea integritatii companiei dar si a secretelor privind viitoarele produse iar asta i-a ajutat sa ajunga unde sunt acum.