Iata ce masuri de securitate a impus Apple primilor developeri care au primit prototipuri ale iPad

     Ati auzit cu totii despre masurile de securitate pe care Apple le impune tuturor partenerilor sai ori celor care testeaza prototipuri ale noilor terminale. In cele ce urmeaza va voi relata povestea unui dezvoltator care a primit un prototip al unei tablete iPad inainte ca acasta sa fie lansata. Dezvoltatorul sustine ca a fost a 6-a persoana care a primit o tableta iPad in teste iar cerintele celor de la Apple au inceput cu o camera fara ferestre in care tableta sa fie utilizata. Acea camera trebuia sa fie constant incuiata, compania care a primit prototipul fiind nevoita sa schimbe mecanismele de incuiere ale usii care oferea acces in camera si numai dezvoltatorii care lucrau cu tableta aveau sa primeasca o cheie. Apple a cerut desigur toate datele dezvoltatorilor care lucrau cu tableta pentru a sti cine are acces la ea si cine ar putea sa publice pe internet imagini cu prototipul.

     Tableta a fost livrata intr-o carcasa speciala care oferea acces doar la ecran si care a fost legata de masa cu ajutorul unui lant de bicicleta. Dezvoltatorii nu puteau sa isi dea seama ce forma avea tableta, putand doar sa se conecteze la ea si sa ii utilizeze ecranul pentru a testa aplicatiile. Apple a facut si poze mesei de care a fost legata tableta pentru a o putea identifica in cazul in care vreo poza cu produsul ar fi aparut pe internet. In final, dezvoltatorii care lucrau acolo nu aveau voie sa spuna nimanui despre munca pe care o presteaza, nici macar propriilor sefi ori sotiilor. Practic Apple a impus masuri de securitate extrem de stricte care au tinut produsul departe de ochii presei pana in ziua lansarii cand Engadget a reusit sa obtina poza de mai sus cu doar o ora inaintea prezentarii tabletei de catre Steve Jobs.

      Acestea fiind spuse, acum stiti de ce o imagine clara cu iPhone 5 nu a fost publicata pe internet.

I was probably the sixth person to get an iPad.

We got two of them flown out.

The criteria was that we had to have a room with no windows. They changed the locks on the door.

Three developers and I were the only people allowed to go in the room. Apple needed the names and social security numbers of the people who had access.

Apple needed to be able to drill a hole in the desk and chain the devices to desk. They used those bicycle cables.

They had these custom frames built around them so we couldn’t even tell what the iPads looked like. We could plug into them so we could code to them and we could touch the screen and play with that, but we couldn’t see the form factor.

Then they took pictures of the wood grain. If any pictures leaked out, they could trace it back to which desk they came from.

I wasn’t allowed to tell our CEO. I wasn’t allowed to tell anybody anything about what we were doing. I couldn’t even tell my wife. She was like, “You’re going to get fired if this doesn’t work.”