iPhone 5 nu are nevoie de NFC sau incarcare inductiva, iar noul Lightning dock va fi implementat in toate iDevice-urile viitoare

  Aseara Phill Schiller, vicepresedintele echipei de marketing din cadrul Apple, a discutat cu jurnalistii americani explicandu-le ca iPhone 5 nu are nevoie de NFC, nu are nevoie de incarcare inductiva, dar si ca noul Lightning dock va fi disponibil in toate iDevice-urile viitoare. Incepand cu NFC-ul, Schiller spune ca in momentul de fata aplicatia Passbook ofera utilizatorilor posibilitatea de a stoca informatiile necesare pentru a face plati sau a afisa informatii la comercianti si nu este nevoie ca acestia sa aiba statii NFC instalate, iar de altceva Apple nu crede ca este nevoie in viitorul apropiat.

Passbook is used to store loyalty cards and gift cards as well as things like boarding passes and baseball tickets. In an interview, Apple Senior VP Phil Schiller said that Passbook alone does what most customers want and works without existing merchant payment systems. It’s not clear that NFC is the solution to any current problem, Schiller said. “Passbook does the kinds of things customers need today.”

  In ceea ce priveste incarcarea inductiva, Schiller sustine ca in momentul de fata sistemul nu este perfect si ca el ar complica si mai mult lucrurile pentru utilizatori. El spune ca un sistem de incarcare inductiva trebuie conectat la o priza, in timp ce un cablu de incarcare USB poate fi conectat la prize, la orice calculatoare si chiar la sistemele de incarcare din avioane. Adevarul este ca deocamdata sistemele de incarcare inductiva nu simplifica procesul de incarcare a terminalelor si utilizarea tehnologiei este facuta in mare parte din scopuri de marketing.

As for wireless charging, Schiller notes that the wireless charging systems still have to be plugged into the wall, so it’s not clear how much convenience they add. The widely-adopted USB cord, meanwhile, can charge in wall outlets, computers and even on airplanes, he said. “Having to create another device you have to plug into the wall is actually, for most situations, more complicated,” Schiller said.

  La final ramane noul Lightning dock despre care Schiller spune ca va fi disponibil in toate iDevice-urile viitoare. El explica faptul ca Apple a fost nevoita sa construiasca acest nou dock pentru a face iDevice-urile mult mai subtiri, acest lucru fiind imposibil cu dock-ul USB de 30 de pini. In mare aceasta este principala motivatie care a determinat Apple sa faca schimbarea, insa desigur ca vitezele mai mari de transfer si un nume frumos nu pot fi ignorate.

As for why the company is changing the dock connector that has been on nearly all iPhones and iPods since 2003, Schiller said it simply wasn’t possible to build products as thin as the new iPhones and iPods without changing the cord. Hence, the new “Lightning” connector. That said, Schiller said that Apple doesn’t take changing the connector lightly. “This is the new connector for many years to come,” he said.

  Nu avem NFC, dar nici nu era nevoie de el pentru ca nu este o tehnologie extrem de utilizata cum nici Passbook-ul nu este extrem de utilizat, nu avem incarcare inductiva, insa nu ne-ar fi ajutat prea mult implementarea ei, si avem un Lightning dock care din pacate complica extrem de mult lucrurile.