CES 2013: CEO-ul Huawei Consumer sustine ca inovatia a murit odata cu Steve Jobs si ca Samsung foloseste plastic ieftin in smartphone-uri

  Richard Yu este consumer CEO-ul celor de la Huawei, iar la CES 2013 el a facut cateva afirmatii taioase la adresa competitorilor companiei. El sustine ca Samsung foloseste plastic ieftin in smartphone-urile sale, in special in Galaxy S III-ul care teoretic este high-end-ul companiei. Huawei ar putea sa produca aceleasi materiale la preturi foarte mici, insa CEO-ul companiei spune ca pentru smartphone-urile precum Ascend Mate-ul cu ecran de 6.1 inch au fost utilizate materiale superioare, terminalele companiei fiind, teoretic, la fel de bune precum cele ale Apple sau Smasung.

  Lasand la o parte Samsung, Yu sustine ca la Apple inovatia a murit odata cu Steve Jobs, lucru pe care multe alte persoane l-au afirmat de-a lungul timpului, insa deocamdata compania se descurca foarte bine, in ciuda acestor afirmatii. Cei de la Huawei incearca sa intre pe piata produselor high-end si o fac atacand competitorii din orice pozitie, o strategie care cu siguranta le va castiga atentia oamenilor, insa de aici incolo ramane ca produsele lor sa vorbeasca si deocamdata pretul este singurul lucru atractiv la ele.

  In viitor Huawei va deveni cu siguranta un jucator extrem de important pe piata smartphone-urilor, insa nu cu terminale ce au ecrane de 6.1 inch.