Indirect Apple confirma faptul ca iPhone 3GS nu va rula iOS 7

  La jumatatea acestei luni scriam acest articol in care va spuneam terminalele care nu ar urma sa ruleze iOS 7 de indata ce sistemul de operare va fi lansat in versiune beta si mai apoi oficial. Ieri compania Apple a lansat un nou model al iPod Touch 5G, dispozitivul fiind o versiune low cost a liniei de iPod Touch-uri pe care Apple le vinde, insa impreuna cu el a fost scos din vanzare, si cel mai probabil din productie, iPod Touch 4G-ul care are peste doi ani de disponibilitate pe piata.

  Exista sanse infime ca iPod Touch 4G sa ruleze iOS 7 din moment ce Apple a scos dispozitivul din vanzare, iar acelasi lucru il putem spune si despre terminalul iPhone 3GS. iPod Touch 4G are un procesor mai bun decat 3GS-ul, insa are aceeasi cantitate de RAM, ambele terminale putand fi incapabile de a sustine iOS 7 dupa lansare. Probabil Apple nu va oferi noua versiune a sistemului de operare care au doar 256 MB RAM integrat, ambele terminale facand parte din aceeasi categorie.

  Era normal ca Apple sa renune la iPhone 3GS, insa posibila renuntare la iPod Touch 4G este surprinzatoare, insa daca in toamna aceasta iPod Touch 6G isi va face apritia pe piata, atunci totul devine logic. Daca aveti un iPhone 3GS veti afla pe 10 iunie daca iOS 7 va putea rula pe el, insa nu ar trebui sa va faceti foarte mari sperante.