iOS 7 – pe ce iPhone, iPod Touch sau tableta iPad nu il voi putea rula?

  Pe 10 iunie iOS 7 va fi prezentat lumii intregi de catre compania Apple is prima versiune beta a sistemului de operare va fi lansata in cursul acelei seri, sau la foarte putin timp dupa. Avand in vedere ca se zvoneste implementarea unor schimbari importante in viitoarea versiune a sistemului de operare, probabil multi dintre voi se intreaba ce iDevice-uri il vor putea instala. Din pacate pentru multi dintre voi am vesti proaste, mai ales daca ati cumparat terminalele acum mai mult de 2 de zile, Apple putand alege sa ofere noua versiune a iOS pentru tot mai putine iDevice-uri in ideea de a creste vanzarile.

  E aproape sigur ca iPhone 3GS nu va rula iOS 7, avand in vedere ca vorbim despre un terminal vechi de aproape 4 ani de zile, care in mod neasteptat a rulat inclusiv iOS 6, disponibil din toamna anului trecut. Nesigura este compatibilitatea iPod Touch 4G si a iPad 2 cu iOS 7, iar aici trebuie sa privim, nu vechimea dispozitivelor, ci numarul de modele disponibile pe piata. Daca Apple va lansa iPod Touch 6G anul acesta, atunci iPod Touch 4G nu va rulat iOS 7, insa daca nu va lansa un alt model, atunci probabil va mentine compatibilitatea. In cazul tabletelor iPad lucrurile sunt ceva mai complicate, deoarece in momentul de fata iPad 2, iPad 3, iPad 4 si iPad Mini sunt compatibile cu iOS 6.

  Observati ca Apple are 4 modele ale iPhone care ruleaza iOS 6 si 4 modele ale iPad, iar anul acesta va elimina modelele vechi incluzand altele noi. In cazul iPhone-urilor lucrurile sunt clare, iar in cazul tabletelor iPad situatia ar putea fi similara. Avand in vedere ca iPad 5 si iPad Mini 2 vor fi lansate pe piata, e putin probabil ca iPad 2 sa mai fie compatibila cu iOS 7, desi vorbim despre un produs lansat pe paita acum 2 ani de zile. Din toamna vor exista 5 tablete compatibile cu iOS 7 si mentinerea compatibilitatii pentru iPad 2 nu va “incuraja” clientii sa faca upgrade la un nou model, deci este clar ca Apple trebuie sa ii “ajute” sa o faca.

  Desigur ca tot ceea ce v-am spus ar putea sa nu se intample, insa va recomand sa fiti pregatiti pentru a fi lasati in afara ariei de compatibilitate cu iOS 7 daca aveti unul dintre cele 3 iDevice-uri mentionate de catre mine.