Printr-o scrisoare deschisa, Apple raspunde acuzatiilor conform carora a oferi informatii confidentiale ale utilizatorilor catre guvernului SUA

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Apple a fost acuzata de oferirea de informatii confidentiale catre autoritatile americane, alte mari companii din SUA facand parte din scandal. Intr-o scrisoare publicata in aceasta dimineata pe website-ul propriu, compania Apple afirma ca in ultimele 6 luni de zile a primit din partea agentiilor guvernamentale americanie si a politiei  pana in 5000 de cereri pentru furnizarea de informatii confindentiale ale utilizatorilor. Apple afirma ca aceste cereri au fost facute ca parte a unor investigatii criminale sau a unor investigatii privind probleme de securitate nationala, ca departamentul sau juridic a investigat fiecare cerere si a oferit doar cat mai putine informatii relevante.

From December 1, 2012 to May 31, 2013, Apple received between 4,000 and 5,000 requests from U.S. law enforcement for customer data. Between 9,000 and 10,000 accounts or devices were specified in those requests, which came from federal, state and local authorities and included both criminal investigations and national security matters. The most common form of request comes from police investigating robberies and other crimes, searching for missing children, trying to locate a patient with Alzheimer’s disease, or hoping to prevent a suicide.

  In continuare compania sustine ca departamentul sau juridic are grija ca raspunsurile date acestor cereri sa nu afecteze viata privata a utilizatorilor, ca scopul sau este de a ne proteja informatiile confidentiale si restul va imaginati cum arata. Practic Apple incearca acum sa se apere in fata unor acuzatii care ii afecteaza imaginea, insa Google, Microsoft, FaceBook, Yahoo! si alte companii foarte maria u aceeasi problema, deci utilizatorii nu vor avea de ales decat sa accepte situatia.