Iata cum au evoluat vanzarile de iPhone-uri de-a lungul ultimilor 4 ani

  Compania Apple a comercializat 472.3 milioane de iPhone-uri in peste 6 ani de disponibilitate a popularelor sale terminale, aproape o treime dintre ele fiind comercializate numai in anul 2013. Pentru a vedea cat de mult au evoluat vanzarile de iPhone-uri de-a lungul anilor, cei de la BusinessInsider au conceput graficul de mai sus si puteti observa ca pe masura ce ne apropiem de 2014 observam o scadere importanta a cresterii vanzarilor trimestriale, scadere care afecteaza Apple.

  Daca in 2010 – 2011 Apple avea cresteri de 60% – 140% in ceea ce priveste vanzarile de iPhone-uri de la un an la altul, insa odata cu trecerea timpului aceasta crestere in vanzari a scazut pana la valori mai mici de chiar 10%. Apple are o mare problema in a combate cresterea vanzarilor de terminale Android si daca trendul ultimilor ani se va pastra, atunci ne putem astepta ca vanzarile de iPhone-uri sa stagneze si mai apoi sa scada.

4 COMENTARII

  1. Nu prea mai are cum sa combata cresterea Android-ului pt ca piata este aproape saturata .
    Eventual o sa vedem stagnari la amandoua sistemele sau foarte mici cresteri intr-o parte sau alta .
    Cred ca piata se va stabiliza pe unde va la 10% iOS , 80 si ceva % Android, iar restul va fi impartit intre WM, Bada, Blackberry etc . Asta in cazul in care nu apare ceva nou .

  2. Piata nu e saturata, ci creste cam cu 30% pe an confrom IDC. Daca scoti capul din afara Romaniei unde omul face rate pe 2 ani si isi ia iphone o sa vezi ca in tari cu apa calda loc imens de crestere pentru ca multe companii incep sa arunce Blackberryurile si sa ia telefoane cu adevarat inteligente. Daca vinzi telefonul de anul trcut in carcasa de plastic la pret cu ultimul Samsung, LG, HTC…. nimeni de la achizitii nu o sa accepte asa ceva, pentru ca intr-o companie telefonul se schimba la minimum 3 ani.

  3. Bravo filter, cam asta e problema, prin faptul ca iPhone e acelasi ca design doi ani la rand, modelul de anul trecut devine neatragator prin comparatie cu noile aparitii android. Mai ales cand cel mai nou model de la google costa nou cat iPhone-ul de acum 3ani… Trebuie sa fii nebun sa dai 1700ron pe un iPhone 4s (chiar daca il iei la abonament, tot platesti in plus pentru el)