Nou homescreen pentru iPhone

22136-500 Noul concept pentru homescreen-ul iPhone-ului creat de Teehan&Lax prezentat cu ceva timp in urma incepe sa devina realitate datorita lui Saurik, prin introducerea Cydget, un framework special creat pentru a da posibilitatea developarii de widget-uri care sa ruleze in lockscreen. Dar Cydget nu se limiteaza doar la lockscreen, se pare ca datorita modului in care a fost facut, permite developerilor sa modifice si lockscreen-ul telefonului.

Practic noul homescreen va fi semana listei din Calendar, continand aplicatii si notificari ce vor putea fi vazute facand scroll up and down. Dar asta nu e tot, aplicatia va permite si afisarea notificarilor, spre exemplu daca esti un fan Facebook sau Twitter, vei putea avea o lista de notificari in legatura cu ultimele tweet-uri sau mesaje direct pe ecranul telefonului, si nu doar atat, va afisa si apelurile pierdute sau mesajele primite si desigur ultimele mail-uri din casuta postala.

Noul concept suna foarte bine si abia astept sa-l vad in actiune, ceea ce s-ar si putea intampla saptamana viitoare. Btw, sper ca nu trebuie sa mai mentionez ca functioneaza doar cu telefoanele jailbreak-uite.

22135