Prima Pagina Apple iPhone OS inca plin de buguri

iPhone OS inca plin de buguri

antenna_pointingtoward_pokhara Inca de la versiunea 1.x a iPhone OS utilizatorii de iPhone se lupta cu numeroasele buguri pe care Apple nu reuseste sa le rezolve, desi updateaza in mod regulat sistemul de operare al celui mai faimos telefon mobil din lume. Dupa problemele cu WiFi si GPS aparute datorita update-ului la OS 3 in luna iunie, acum forum-urile Apple sunt asaltate de utilizatori plangandu-se de o alta problema, pierderea semnalului, problema care poate fi rezolvata doar printr-un restart. Poate ca unii dintre voi sunteti straini de astfel de probleme, insa eu nu! Am experimentat si eu problema aceasta, insa la mine se rezolva cu un on/off profilului airplane, insa asta nu e tot, primeam mesaje de genul “No SIM inserted” desi telefonul statea pe masa de vreo ora, problema care iar necesita cateva on/off-uri profilului airplane, am avut probleme cu GPS-ul care nu facea localizarea, rezolvarea era reset network settings… si lista poate continua.

Din pacate Apple e prea ocupata sa “rezolve” problemele cu jailbreak-ul si unlock-ul decat sa rezolve adevaratele probleme ale sistemului de operare, drept dovada marea probleme cu WiFi aparuta prin update-ul la 3.0 care nici pana astazi nu are vreo rezolvare, desi este o problema software.

Apple, noi inca asteptam, dar nu mult!

  • mie nu mi-a prea facut probleme pana acum, am patit o singura data sa imi spuna cineva ca am telefonul inchis cand de fapt era deschis, si tot o data am patit sa nu mai ia semnal dupa un restart, problema rezolvata printr-un ON/OFF la Phone din SBSettings. GPS-ul si WiFi-ul nu mi-au facut probleme pana acum.

    Ar mai fi util ca Apple sa includa un tool de calibrare generala a accelerometrului de exemplu, pentru ca al meu e defazat cu vreo 4 grade (evident, se simte numai in jocuri, nu si la rotirea ecranului, deci de ce s-ar ‘chinui’ sa implementeze un tool care sa rezolve problema?). Si se pare ca nu sunt singurul care are problema asta, vuiesc forumurile de astfel de probleme si cu toate astea Apple prefera sa schimbe terminalele afectate decat sa rezolve problema din soft, asa cum se intampla la HTC-uri de exemplu.

  • Legat de problema cu telefonul inchis, patisem treaba asta cand am facut restore cu un custom ipsw, pierdeam semnalul des si multe persoane mi-au zis ca intra casuta vocala cand ma sunau. De atunci am renuntat la custom ipsw.
    Legat de accelerometru, nu pot fi atat de precis ca si tine insa soft-ul pentru el e facut prost. De multe ori inclin telefonul dar accelerometrul uita sa isi faca treaba, si chestia asta se intampla foarte des, dar dupa cum am zis si acolo ei sunt mult prea ocupati de problemele cu jailbreak/unlock si AppStore si prefera sa inlocuiasca terminalele defecte pentru ca ii costa mult mai putin decat sa investeasca timp in repararea bugurilor, cel putin asta e punctul meu de vedere.

  • instaleaza-ti Carpenter si vezi exact cum se comporta accelerometrul, si de ce iti face figuri 😉

  • Hmm a meu pare a avea un decalaj de 0.2 grade Guess I`m good 😀

  • you’re good :)) masa e de vina 🙂

  • Pana la urmatorul update de soft, cine stie ce mai “repara” astia de la Apple in 3.2.