Nokia N900 – multitasking gadget

nokia-n900 Stim cu totii polemicile legate de multitasking-ul pe iPhone si de politica Apple de a refuza introducerea multitasking-ului in iPhone OS motivand eventualele crash-uri ale sistemului sau bateria care in mod clar nu ar face fata utilizarii excesive. Ei bine, noul N900, flagship-ul celor de la Nokia se descurca fara absolut nici o problema cand vine vorba de multitasking, iPhone-ul cu ce e mai prejos? Au practic acelasi hardware, baterii de capacitati asemanatoare(din ce stiu eu iPhone-ul ar avea o baterie de 1400 mAh si N900 are 1320), helloooo!! Apple?! Dormi? Nu doarme nimeni sunt sigur de asta, dar de ce sa arunce toate bunatatile dintr-un foc cand o pot face putin cate putin ca sa poata spune ca au mai lansat un update sau un firmware nou.

Lasand la o parte politica Apple, N900 se descurca chiar foarte bine la multitasking, avand in vedere ca e nativ in sistemul Maemo 5, chiar si cu peste 10 aplicatii deschise, telefonul raspunde chiar mai bine decat un 2G cu firmware 3.x. Am fost fan Nokia, insa dezamagit de „nimicurile” scoase de ei in ultimii ani am sarit in tabara celor de la Apple, dar trebuie sa recunosc ca acest N900 este intr-adevar o bijuterie de telefon. Si ceea ce face telefonul acesta atat de surprinzator este sistemul de operare Maemo care este un FOARTE MARE pas inainte pentru Nokia de la deja anticul si mult prea greoi-ul Symbian. Sper sa se trezeasca si Apple la realitate si sa introduca in firmware unele aplicatii pe care 99% din telefoane le au din fabrica.

Acum un video cu N900 multitasking :

Articolul precedentCalendar Pro 1.1 pentru iPhone
Articolul următorNavigon pentru Android pe 10 Decembrie
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.