Noi update-uri de la Navigon

navigon11-30-09 Dupa anuntarea la Amsterdam a unei aplicatii GPS si pentru Android, Navigon aduce o serie de noi update-uri aplicatiei pentru iPhone, menite sa-i creasca atractivitatea aplicatiei in special in randul celor care inca nu stiu ce soft GPS sa aleaga.

Noile features arata cam asa :

– Enhanced Pedestrian Mode: It features a new user interface and uses the digital compass built into the iPhone 3GS. The map now automatically moves with the user making it easy to recognize in which direction to walk.
– Google Local Search: Users can easily find their way to new places. Simply entering “steak Chicago,” for example, provides a comprehensive list of steak restaurants in the Windy City. By clicking on one of the search results, users are guided to the destination.
– Navigate by Geographical Coordinates: Navigate using latitude and longitude, and email those coordinates to others.

Update-urile sunt extrem de utile, insa au o mica mare problema, utilitatea lor se limiteaza doar pe teritoriul SUA. Stiti prea bine ca Romania nu e recunoscuta ca o tara care merita sa aiba harti GPS decente sau POI-uri, date despre trafic, etc. Pe langa asta Navigon din pacate este sub iGo ca si calitate/acuratete a hartilor sau ca si functionalitate, GPS-ul de pe iPhone, cel putin in cazul meu are oaresce probleme in a se conecta la sateliti daca folosesc Navigon, spre deosebire de iGo care se conecteaza aproape instant.

Astea sunt update-urile, nefolositoare pentru noi, desigur, dar care aplicatie GPS este buna pentru Romania oare? Voi reveni cu un review.