Video streaming intre iPhone-uri – Update

knock Well, se pare ca Steve Jobs este gata sa arunce cate o firmitura utilizatorilor de iPhone care doresc sa isi impartaseasca trairile direct din telefon. De vreo cateva zile exista in AppStore o aplicatie numita Knocking Live Video care permite utilizatorilor de iPhone sa faca streaming live imaginilor filmate cu ajutorul camerei. Aplicatia aceasta are o poveste destul de interesanta in spate, care intr-o perioada destul de neagra pentru AppStore-ul lui Steve Jobs, arunca o lumina foarte favorabila asupra acestuia. Datorita faptului ca aplicatia utilizeaza un API privat, a fost initial respinsa de oamenii care se ocupa de acceptarea aplicatiilor, insa creatorul ei Brian Meehan nu s-a lasat batut cu una cu doua si a trimis un mail direct lui Steve Jobs, in data de sambata, 21 noiembrie, in care a incercat sa explice cat de benefica ar fi introducerea unei asemenea aplicatii un AppStore. Tot dupa spusele sale, in lunea imediat urmatoare, Brian a fost contactat de un director de la Apple care l-a anuntat ca aplicatia sa va fi acceptata, lucru care s-a si intamplat dupa 3 ore.

Dar ce anume face aplicatia aceasta de a fost in stare sa-l faca pe Steve Jobs sa intoarca decizia “specialistilor” sai? Dupa cum spuneam mai sus transmite live imagini capturate cu imaginea telefonului, insa datorita API-ul sau, imaginile nu sunt preluate direct din camera ci din ecranul telefonului. Odata deschisa aplicatia, va logati in contul vostru Knock, apoi tintiti camera spre ceea ce vreti sa aratati celeilalte persoane si imaginile ce apar pe ecranul telefonului vor fi stream-ate direct in telefonul celeilalte persoane, fara a fi nevoie sa editati, uploadati imaginile pe vreun site secundar. Creatorul a mers atat de departe incat sa inventeze un nou termen, “visual tweeting” si trebuie sa-i dau dreptate. O aplicatie care sa permita live streaming este de foarte mult timp asteptata si prin introducerea Knocking Live Video, marcam inca un lucru pe care celelalte telefoane nu le pot face, cel putin nu fara a plati costurile minutelor 3G.

Totul suna foarte frumos insa sper sa nu fie doar o metoda de a atrage simpatia unora in ceea ce priveste puterea lui Jobs de a schimba ceva. Stim cu totii ca o are, asta e doar un exemplu ca o poate folosi, intrebarea este, o va face la scara larga?

Daca v-am trezit interesul, acum vine partea buna, aplicatia e gratuita in AppStore si poate fi luata de aici, deocamdata nu e inca gata, nici site-ul nu permite inscrieri, dar nu cred ca mai este mult.

PS : acum va puteti inscrie in program, downloadati aplicatia in telefon si faceti-va user!