TrueHDR, poze HDR cu iPhone-ul tau

thd-main Daca esti un fan al fotografiei si detii un iPhone, atunci urmatoarea veste in mod sigur te va bucura. De ieri a aparut in AppStore o aplicatie care permite utilizatorilor de iPhone sa „faca” poze HDR folosind camera telefonului. HDR practic este o metoda de fotografiere a mai multor cadre la diferente foarte mici te timp(cateva milisecunde) pentru a scoate in evidenta detaliile umbrelor si a culorii obiectelor, fiind o metoda excelenta pentru fotografierea peisajelor si mai putin a obiectelor in miscare.

Exista o serie de aplicatii pentru Mac care se descurca onorabil in domeniul acesta, insa pentru iPhone din cele existente, niciuna nu reuseste sa se apropie catusi de putin de ceea ce promite, asta pana la aparitia TrueHDR. Desigur ca pozele trecut prin aceasta aplicatie nu vor arata ca unele facute cu un aparat profesionist dar se apropie destul de mult.

Dar cum functioneaza aceasta aplicatie? In momentul in care deschideti aplicatia, vor aparea 2 optiuni, sa faceti o poza noua sau sa alegeti o poza din librarie, alegeti prima optiune, acum aplicatia va va cere sa selectati cel mai deschis(bright) punct de pe ecran si va face o poza, apoi va va cere sa alegeti cel mai intunecat punct de pe ecran si va face inca o poza, dupa care va imbina cele 2 poze, iar rezultatul final va fi probabil o poza mai clara decat una facuta in mod normal cu camera telefonului. Din pacate momentan rezolutia pozelor scoase este de maxim 960×960 pixeli, dar developerul aplicatii a promis ca va rezolva acest mic neajuns intr-un viitor update.

Daca va intereseaza aceasta aplicatie, am o veste proasta pentru unii, functionaza doar pe iPhone 3GS. Daca aveti un iPhone 3GS si vrei sa o cumparati, o puteti gasi aici, la pretul de 1.99$.

Cateva poze facute cu aplicatia. Prima poza este cea facuta cu aplicatia Camera, nativa a telefonului, a 2-a este facuta cu TrueHRD, pentru 3-4 e acelasi lucru.

image1-beforeimage1-12-2image2-beforeimage2-12-2

Articolul precedentTriDefense pentru fanii Warcraft 3 tower defense
Articolul următorWebGL 3D pe Nokia N900
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.