Your App Shop – o alternativa legala pentru AppStore?

Your App Shop din cate se pare este un magazin virtual de aplicatii care functioneaza legal paralel fata de AppStore si permite developerilor carora le-au fost refuzate aplicatiile de catre Apple sa le vanda fara nici un fel de probleme folosind acest serviciu oferit de catre Steve Sheraton. Steve Sheraton este unul dintre miile de developeri care s-au saturat de politicile impuse de Apple si condus de frustrarea neacceptarii aplicatiilor sale in AppStore s-a gandit sa puna bazele unui sistem care sa rivalizeze cu cel al Apple dar care totusi sa aduca bani. Astfel ca initial acesta a pus bazele site-ului Sex App Shop care permite utilizatorilor de iPhone/iPod Touch sa cumpere X-rated apps(aplicatii pornografice) direct de pe site-ul acestuia.

Va veti intreba acum : Apple are un intreg sistem pentru instalarea aplicatiilor, daca e atat de simplu precum accesarea unui site, de ce nu face si Apple la fel? Pentru inceput o sa va spun ca procesul functioneaza in felul urmator : accesati site-ul, apasati pe bannerul de pe ecran, vi se va cere sa apasati iconita + din Safari pentru a adauga link-ul in Springboard, apoi il click-uiti de acolo si aplicatia se instaleaza automat. Practic in 10 secunde am instalat aplicatia fara a fi nevoit sa trec prin tot procesul de sincronizare/back-ul al iTunes. De ce nu ne ofera Apple un asemenea serviciu? Pentru ca ar lua controlul din mainile lor, pentru ca iTunes ar deveni useless si am putea face cam ce ne trece noua prin cap cu telefonul si ideea aceasta nu le surade.

Desi ideea de competitie este buna in orice sistem capitalist, un astfel de magazin virtual ar permite oricarui developer sa isi vand aplicatiile, aplicatii care poate au fost respinse de Apple pentru niste motive intemeiate, stiu ca probabil o sa radeti dar uneori oamenii de la Apple resping aplicatii si pentru motive stupide ca : ar putea duce la brick-uirea telefonului, ar putea loga datele voastre pe serverul developer-ului si alte astfel de motive.

Bun/rau, magazinul va fi prezentat la conferinta CES din Las Vegas ce se desfasoare zilele acestea si vom sti mai multe dupa prezentare, cert e ca Apple a inceput deja sa conteste magazinul si a depus o sesizare catre o comisie federala sin SUA.