Orange Romania si internetul mobil prin conexiune 3G

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania cu o baza de clienti de peste 10 milioane, o echipa de PR puternica care lanseaza reclame foarte bine facute ce ridica in slavi compania insa realitatea e putin cam diferita fata de cea prezentata de Orange.

Problema de azi e legata de “minunata” retea 3G a Orange, desi acestia se lauda ca e capabila sa suporte viteze de pana la 7.2mbps, pentru optiunile de internet mobil e limitata la 3.6mbps insa in fapt nu e capabila sa duca un amarat de streaming audio. De fiecare data cand am treaba prin oras, deschid aplicatia RoRadio(pe care v-o recomand cu drag), dau drumul 3G-ului si-mi vad linistit de drum, doar vreo 2 minute pana incepe sa imi afiseze aplicatia un mic mesaj : “Eroare de conexiune”, ma gandesc ca poate are respectivul streaming audio probleme si incerc alte 3, same problem, ma gandesc ca poate are Orange o zi mai proasta insa povestea se repeta deja de vreo 3 zile(dar nu e prima oara) si ma intreb ce fel de retea amarata are Orange daca nu e instare sa duca un streaming audio de 32/64kbps, really now?  Probleme cu semnalul nu sunt deoarece pe 3G e tot timpul plin sau am cel putin 4 bare, deci problema de unde vine? Sa fie sufocata reteaua Orange? Nu prea cred, insa eu unul nu pot asculta un amarat de streaming audio cu o conexiune 3G. halal operator de telefonie mobila!

Nu stiu cum sta treaba prin alte orase insa Cristian Ivan, developerul aplicatiei, spune ca in Bucuresti merge streaming-ul audio si pe Edge insa in Iasi nu merge nici macar pe 3G … multumesc Orange!

Tin sa mentionez ca telefonul nu e decodat, e blocat pe Orange.

Voi ce experiente ati avut cu conexiunea 3G de la Orange?

30 COMENTARII

  1. Eu am avut probleme de genu pe vodafone cand am luat aplicatia kiss fm nu mergea streamingul dar cand am bagat 3g unrestrictor mi a mers perfect

  2. La Vodafone ( Bucuresti ) merge excelent 3G , inclusiv RoRadio.

    Oricum personal cred ca 3G-ul de la Vodafone ca stabilitate si viteza este peste cel de la Orange ( adevarat ca Orange are, cel putin pe hartie, acoperire mai mare decat Vodafone )

    Am si Orange si Vodafone dar nu as renunta la Vodafone pentru Orange, inclusiv serviciile de la Vodafone sunt mult peste cele oferite de Orange ( relatii cu clientii, promtitudine,etc )

  3. Pot sa spun ca nu sunt cel mai multumit de serviciile Orange. Si sunt din Bucuresti unde Orange se vrea cu pretentii de mare viteza. Mai e de lucrat la calitatea serviciilor. Sunt francezi si totul se face cu zgarcenie. Se fac investitii in cele mai ieftine echipamente (asta in cazul in care se mai investeste) Tot carpesc la reteaua pe care o aveau si acum 10 ani si vor in continuarea maximizarea profitului. Viitorul nu mai este Orange de mult dar nici impreuna nu facem mare branza 😛 (Together we can do more … more what? )

  4. @Stefan: RoRadio nu are restrictii de genul asta, si doar in Iasi imi face probleme de genul asta.
    Fiecare dintre operatorii din Romania are problemele sale insa sa nu poti asculta un streaming amarat pe o conexiune care se vrea de 3.6mbps e de-a dreptul jenant mai ales ca dam bani pe abonamente care nu merita banii respectivi.

  5. Nu am folosit f des aplicatia Roradio dar de fiecare data cand am utilizat-o nu am avut intrerupere nici macar o secunda pe Vodafone 3G! Si ma asteptam ca streamingul mobil (fie el si de voce) sa se mai intrerupa din cand in cand pe o retea 3G….romaneasca. Vad ca Vodafone din punctul asta de vedere merge bine. Am vazut ca mai sus multi au raportat ca in Vodafone le-a mers mai bine streamingul. Nu cred ca sunt doar pure coincidente. Cred ca reteaua de date e mai bine construita fata de Orange.

  6. Nu stiu ce sa zic despre Vodafone, nu am folosit niciodata internetul de la ei insa am auzit din mai multe parti lume care il lauda, e posibil sa fie mai buna reteaua 3G sau sa fie mai putin incarcata decat cea de la Orange. Oricum reteaua 3G de la Orange o duce greu de tot.

  7. mie in ploiesti imi merge perfect. Ascult radio toata noaptea, adorm iar diminata cand ma trezesc el inca merge…deci nu stiu ce sa zic. Internet de la orange am.

  8. @amintirivideo: Depinde de oras, la mine nu merge asa de bine.
    Cat despre abonament, eu dau 7.12 euro pe 500MB de internet, un pret nesimtit de mare si nemeritat pentru atat trafic, dar asta e Romania si hotii de la Orange profita din plin.

  9. -vodafone am avut timp de 8 ani din care 5 ani abonament si nu se compara semnalul ,stabilitatea retelei cu orange,cu vodafone aveam 3g peste tot inclusiv in casa ,dar cand m-am portat la orange am un semnal de tot rahatul si foarte instabil intr-un loc am semnal full ,2 metri mai incolo imi cauta reteaua …prin multe parti unde semnalul de la vodafone nu se clintea din full cu orange am doar edge si e instabil ca dracu din pacate…

  10. salut esti din iasi???? eu am alta aplicatie asemanatoare cu toate posturile de radio din lume si sincer am mai ascultat si eu. Dar nu am avut probleme.. Si tot in Iasi il folosesc

  11. Eu stau pe linga buc si nu prinde 3g de la orange,dar imi merge f bine si cu edge roradio fara intreruperi,la fel si netul e ok.

  12. Vodafonul este mai bun in Bucuresti, dar in rest? In Bucuresti iti iei net de la RDS si nu te doare capul. Vodafone este slab de tot daca iesi din raza oraselor. Vad ca in ultima vreme au mai marit si ei viteza, dar merge cu 3g/HSPA cum imi mergea mie cu EDGE acum 2-3 ani. Nu mai spuneti de amaratii aia care si pe voce te fac. Plus ca la minute nationale ti le consuma si cand vorbesti in retea. Sunt slabuti rau.Voi credeti ca Bucuresti inseamna Romania toata? Mare greseala! Orange este peste Vodafone cu mult in tara! Zicea careva de francezi. Pai noi suntem mai apropiati de francezi, nu de englezi. Asta e. Salutare!

  13. @Nelu: Intr-adevar RDS merge bine insa are momentele sale, eu cu un modem RDS am prins putin peste 3 mbps le HSDPA insa fluctueaza viteza, la Orange nu am incercat insa experienta de pe telefon ma face sa cred ca nu sunt chiar atat de grozavi.

  14. Eu am iPhone 4 cu iOS 4.2 beta 3(sau 2, nu stiu care e ultimul). Pe WiFi merge ok RoRadio in schimb pe 3G nu merge deloc. Imi da eroare de conexiune. E foarte ciudat. Si nu e singura aplicatie care face asa. Nici Weather nu reuseste sa se actualizeze.
    Ce e ciudat e ca Safari si Mail merg impecabil. E vreo limitare noua de la Apple sau poate doar bug in 4.2?
    Thanks!

  15. Tocmai am descoperit ca nu merge nici Safari. Asta e ceva nou. Pana astăzi mi-a mers si aveam aceeași versiune de iOS. Foarte ciudat.
    P.S.: Sunt din Valcea. Mai e cineva cu problema asta la Orange pe 3G?

  16. Nici mie nu=mi merge netul pe orange prin 3g pe iphone 4 cu 4.3.3
    Tot sun la ei si imi spun sa fac sincronizare cu itunes si fac merge 2-3 zile si iar “pauza”.

  17. Și eu am aceeași problemă, de vreo 3 zile. Wi-fi merge impecabil, însă 3G de la Orange nu funcționează. Safari îmi dă diverse erori: conexiune server întreruptă, eroare conectare server etc.