Prima Pagina aplicatii iPhone OS 4.0 aduce posibilitatea de a conecta iPhone-ul la sistemul audio...

iPhone OS 4.0 aduce posibilitatea de a conecta iPhone-ul la sistemul audio al masinii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wbco58GnS9c[/youtube]

Ce vedeti mai sus este o demonstratie a unei aplicatii existente in iPhone OS 4.0 beta care permite iPhone/iPod Touch-urilor sa fie conectate la computerul de bord/sistemul audio al masinii prin intermediul unui Apple Car kit pentru a reda melodiile din terminalul vostru.

S-ar parea ca Apple intentioneaza sa introduca un nou protocol “iPod Accessory Protocol” prin intermediul caruia veti putea conecta terminalul vostru la accesoriul Apple, ce probabil va consta intr-un dock, care la randul sau va fi conectat probabil la computerul de bord al masinii pentru a va da posibilitatea de a asculta melodiile din terminal utilizand sistemul audio al masinii.

iPhone OS 4.0 beta e abia la inceput si vor aparea tot felul de teorii pana la lansarea finala din vara, insa ati fi incantati sa cumparati un accesoriu care ar face terminalul vostru 100% compatibil cu sistemul audio al masinii?

 • bogdan

  eu il conectam si inainte… :-??

 • @bogdan: Direct asa? Prin ce anume?

 • bogdan

  un cablu d-ala cu mufa jack jack si se folosea casetofonul ca un headset.

  am vazut pe youtube in review-ul unui audi ca exista niste cabluri in masina cu diferite mufe iar un cablu este special pentru iphone, pentru a asculta muzica de pe iphone in boxele masinii…

 • @bogdan: Ei, acuma se pare ca Apple va face un car kit simplu si usor de folosit, care probabil va costa cateva zeci bune de $.

 • Viteza

  Total inutil. Eu la masina am inlocuit head-unit-ul original cu un MP3 Player Sony cu bluetooth si pot conecta Iphone-ul prin aceasta tehnologie si imi permite atat ascultarea de muzica, cat si raspunderea la telefon direct de pe player. Are microfon incorporat si peste toate astea daca vreau pot sa il conectez si prin cablu prin intrarea de AUXiliar care este pe fata player-ului (Sony Sony Mex bt2500 este head-unit-ul)

 • bogdan

  eu am sony gt 410u si sunt f multumit de el, merge si ‘prin auxiliar’ sa vorbesti la telefon doar ca trebuie sa tii telefonul pe bordul masini cu microfonul catre tine.

 • Viteza

  @bogdan: daca sony-ul tau are bluetooth, atunci are si microfon incorporat. Incearca sa tii telefonul in portbagaj sa vezi ca te auzi si asa 😉

 • bogdan

  @Viteza:

  din pacate n-are bluetooth! 🙁

 • Nelu

  Merge si cu A2DP daca casul are bluetooth

 • Viteza

  A2DP este un profil bluetooth pt streaming high quality (http://en.wikipedia.org/wiki/A2DP#Advanced_Audio_Distribution_Profile_.28A2DP.29) nu prea inteleg ce zici tu acolo :).

 • razvany20

  Sunetul cam lasa de dorit prin A2DP …testat de mine pe un modulator fm sound-fly bluetooth.
  Astept cu nerabdare Apple Car kit, poate asa se mai schimba situatia.