iPhone OS 4.0 beta 2 are mai multe probleme decat multi s-ar fi asteptat

iPhone OS 4.0 beta 2 este disponibil de aproximativ 4 zile si cei care l-au testat pana acum s-au aratat mai putin decat multumiti de modul in care Apple a “rezolvat” problemele versiunii beta 1 care s-a dovedit a fi mult mai buna si mai stabila decat versiunea beta 2.

Pentru inceput unii s-au chinuit sa faca update la versiunea beta 2 deoarece prima incercare a rezultat intro eroare(am patit si eu la fel cand am instalat beta 1); apoi Apple a reparat atat de bine bugurile incat acum aplicatia Camera nu functioneaza aproape deloc, de cele mai multe ori cand incerci sa faci o poza aplicatia se inchide automat si nu mai reporneste pana la urmatorul restart; functia screenshot nu mai functioneaza, animatia apare pe ecran cand faceti captura insa pozele nu mai sunt salvate in telefon; si un lucru destul de ingrijorator : multi utilizatori de iPhone 3G si cativa de iPhone 3GS au raportat ca sistemul se misca mult mai greu decat in versiunea beta 1.

Faptul ca iPhone OS 4.0 beta 2 se misca mult mai greu decat beta 1 ar putea fi primul pas pe care l-a facut Apple pentru a “forta” trecerea utilizatorilor la noul model de iPhone. Anul trecut iPhone 2G/3G mergeau destul de greoi cu iPhone OS 3.0 inca de la lansarea versiunii finale, iar cand Apple a scos iPhone 3GS diferenta de viteza era evidenta si presimt ca anul acesta vor adopta exact aceeasi strategie insa avand in vedere ca iPhone 2G nu va vedea iPhone OS 4.0, iPhone 3G/3GS vor fi cele care vor fi intentionat limitate de Apple pentru a forta trecerea la iPhone OS 4.0.

Un alt lucru deranjant la iPhone OS 4.0 este multitasking-ul, lasand la o parte faptul ca momentan nu functioneaza perfect, modul in care Apple a gandit sa implementeze task manager-ul pentru afisarea/inchiderea aplicatiilor deschise a fost gandit total gresit. In iPhone OS 4.0 pentru a inchide o aplicatie deschisa in background trebuie sa tineti apasat pe ea in lista de aplicatii din task manager pana incep toate sa se “miste” si apare un mic butonas in partea stanga sus pentru a le inchide, iar dupa ce inchideti o aplicatie trebuie sa repetati acest proces pentru fiecare aplicatie in parte. Credeti-ma ca va veti plictisi extrem de repede de modul in care Apple a gandit toata treaba asta, I know I have.

Nu mai este mult pana la WWDC si sper ca Apple sa isi rezolve toate problemele, altfel nu-i vad prea bine.

5 COMENTARII

  1. NU TREBUIE SA VA INREGISTRATI PE FORUM PENTRU A PUNE O INTREBARE! Pe aceasta pagina imi puteti adresa orice fel de intrebari legate de problemele pe care le intampinati cu telefonul. Nu va temeti, toti am fost novici odata, intrebati fara frica,,, ,nu sunt cuvintele tale?