Cum sa faci overclock unui iPhone 3GS

Overclock-ul sau supratactarea mai pe romaneste reprezinta o modificare a vitezei procesorului prin ridicarea acesteia astfel incat performanta acestuia sa creasca insa cu riscul de a arde si/sau in cazul acesta de a consuma bateria mai repede. Poate unii dintre voi nu stiu insa iPhone 3G are un procesor capabil sa ruleze la o viteza de 600Mhz insa a fost subtactat la 433 iar iPhone 3GS unul de 833Mhz subtactat la 600.

Aceasta operatiune este periculoasa si o faceti pe propria raspundere, NU imi asum nici un fel de vina daca va stricati telefoanele!

So, iata cum puteti face overclock dispozitivului vostru :

  • conectati telefonul la PC si navigati catre System / Library / System / System Configuration / PowerManagement.bundle /;
  • acolo veti gasi un fisier denumit com.apple.SystemPowerProfileDefault.plist , schimbati-i denumirea in SystemPowerProfileDefaultBACKUP.plist;
  • resetati telefonul si acesta ar trebui sa fie overclocked.

Cam asta e procesul de overclock-are a unui iPhone, aveti mare grija sa nu va treziti cu el ars, e foarte posibil sa se supraincalzeasca destul de repede.

Daca ati incercat metoda va rog sa lasati un comentariu.

28 COMENTARII

  1. M-am uitat in fisierul acela si teoretic stergerea lui scoate limitatiile procesorului cand este pe baterie dar nu mareste frecventa procesorului

  2. Poate nu ii face overclock dar ii sterge limitarile sa ruleze la capcatitate “maxima”,daca a fost facut sa mearga la 833 si a fost subtactat la 600,daca nu mai e limitata va merge la 833,overclock inseamna sa mearga la o frecventa mai mare decat cea spusa de producator care e primu’ care o sa puna un cooling fan pe iphone?:))

  3. Modificand acel .plist, sistemul de operare nu mai poate pune telefonul in Stand-By ,nu va scadea frecventa procesorului cand aceasta nu este necesara, implicand o scadere a autonomiei bateriei si chiar o incalzire accentuata a telefonului, deoarece procesorul va rula la viteza maxima (412Mhz-3G si 600Mhz-3GS). Overclock-area nu poate fi facuta prin simpla modificare a acestui .plist pentru ca frecventa procesorului este gestionata dintr-un nivel mult mai jos al sistemului de operare. O seara buna!

  4. Cred ca “sporul de performanta” porneste din subconstient 🙂 “L-am overclockat.. uite ce bine merge acum!” :))

  5. Trebuie sa fii tare prost sa inncerci asta pe telefonul tau. am 3gs si merge extraordinar in toate aplicatiile si jocurile 3d si netul si video, merge lin si natural.
    PS: nu caut nimic, vreau doar sa ma laud.

  6. @Alex: poate ai dreptate, poate nu. Dar gramatica ta e jalnica. Si tot tu esti cel care doreste sa se laude? 🙂 LOL iNcearca, poate poate :))

  7. @Alex: Pe langa ca esti “prostalau” mai esti si fudul. Tu ma intrebi pe mine de note la gramatica? Copil mic si cu scoala facuta in dealul feleacului, pune drac mana si invata gramatica, ca esti …. de mirosi. Unde ai vazut sa scrii cu 2 de n inncearca? Si sa-i mai faci si pe altii prosti ? Dar tu crezi ca zaone pe acest site prosteste lumea? Cati iar putea multumi lui pt ajutorul acordat user-ilor?
    @zaone: Sorry, dar nu m-am putut rabda.