3 functii din Android care ar trebui portate in iPhone OS

Din nou discut despre Android 2.2 pentru ca are cateva functii care ar trebui portate pe iPhone OS si ar face experienta utilizatorilor de iDevices mult mai usoara si mai placuta, sa nu mai vorbim de faptul ca ar umple buzunarele celor de la Apple de si mai multi bani. Acum sa vedem despre ce e vorba :

Intents

Apple a introdus Push Notifications ca un preambul pentru multitasking deoarece considera(si inca considera) ca terminalele sale nu sunt capabile de a face multitasking. Spre deosebire de Apple, Google foloseste un sistem asemanator(numit Intents) pentru a deschide aplicatii in loc de a afisa mesaje din acestea. La keynote-ul Apple a fost prezentat acest sistem prin crearea unui itinerariu pentru Google Maps de pe un desktop PC, iar prin intermediul Intents acel itinerariu a fost trimis catre telefon care a deschis automat aplicatia Google Maps si a incarcat itinerariul. Sistemul acesta ar putea fi folosit si pentru pagini web, spre exemplu navigati pe internet si puteti trimite pagina pe care o cititi pe PC catre telefon pentru a continua navigarea de pe mobil.

Un sistem foarte interesant care are merita incercat de cei de la Apple.

App Push

Stim cu totii cat de impractic este iTunes si tot procesul de sincronizare a aplicatiilor este un chin prin care trebuie sa trecem pentru a ne sincroniza muzica/aplicatiile cu iDevice-ul. Google lucreaza diferit, sa presupunem ca vreti sa cumparati o aplicatie din Android Market, ei bine cand apasati butonul buy si cumparati aplicatia, acea aplicatie va fi salvata in PC dar in acel moment va fi trimisa o notificare catre telefon si veti fi intrebati daca doriti sa instalati aplicatia si in telefon fara sa mai sincronizati telefonul in prealabil. Deci o aplicatie cumparata pe desktop va fi automat instalata si in telefon imediat ce o cumparati.

WiFi Hotspot

Probabil multi dintre voi cunosc aplicatia MyWi care va da posibilitatea de a face din telefonul vostru un WiFi Hotspot mobil folosind conexeiunea operatorului de telefonie mobila si a tethering-ului pentru a da posibilitatea si altora de a se conecta la internet. Ei bine, Google a ales sa ofere acest feature gratuit in Android OS 2.2 Froyo si Apple ar trebui sa se gandeasca deasemenea la implementarea unui asemenea feature dar desigur ca nu o va face deoarece “foamea de bani” e mare.

So, v-ar fi utila implementarea acestor functii in iPhone OS? Sau poate ati dori sa vedeti altceva?