Cat ocupa pozele si filmele pe iPhone 4

Spatiul ocupat de pozele si filmele facute cu iPhone-ul este destul de important avand in vedere ca uneori numarul acestora ajunge sa fie destul de mare iar daca in telefon aveti instalate si alte aplicatii s-ar putea sa ajungeti in situatia de a nu mai avea spatiu disponibil in telefon. Scopul acestei comparatii este de a va oferi o idee care din cele 2 modele de iPhone 4 : 16/32 GB, indeplineste cel mai bine cerintele voastre cu privire la captarea instantaneelor si a inregistrarii video.

iPhone 3GS are o camera de 3 megapixeli deci puteti face cu ea poze de calitate medie care ocupa in jur de 1.3 MB, insa iPhone 4 are o camera de 5 megapixeli cu ajutorul careia ar trebui sa putem face poze de o calitate superioara care in schimb ocupa dublul spatiului, adica 2.7 mb.

Pe partea de video iPhone 3GS inregistreaza video la rezolutia de 640×480 pixeli cu 30 fps la o rata de compresie de 40:1, iar aproxiamtiv 250 minute de filmare ocupa in jur de 10GB de spatiu in telefonul vostru. iPhone 4 cu noua sa camera inregistreaza video la rezolutia de 960 × 720 pixeli cu 30 fps, iar aproximativ 250 minute de filmare ocupa 22 GB spatiu in telefon, deci mai mult decat dublu fata de iPhone 3GS.

So, daca sunteti indecisi cu privire la ce model de iPhone sa luati atunci puteti sa includeti si acest aspect in lista voastre de comparatie, eu personal raman la versiunea de 16GB deoarece momentan nu am nevoie de mai mult.