Prima Pagina Apple Steve Jobs explica de ce iPhone 3G nu are optiunea de a...

Steve Jobs explica de ce iPhone 3G nu are optiunea de a seta wallpapers

Daca avei un iPhone 3G si ati instalat deja iOS 4.0 pe el atunci probabil ati descoperit urmatoarele 2 lucruri : iOS 4.0 se misca groaznic pe iPhone 3G, practic iPhone 3G a ajuns acum ce era iPhone 2G cu OS 3.0 anul trecut; si faptul ca iPhone 3G nu are anumite functii cum ar fi multitasking, posibilitatea de a seta wallpapers, etc. Un posesor de iPhone 3G i-a trimis lui Steve Jobs in e-mail in care il intreba de ce nu are iPhone 3G posibilitatea de a seta wallpapers si a primit un raspuns scurt, sec si foarte adevarat :

“Hey Steve! I just upgraded my iPhone 3G to iOS 4 and was really looking forward to setting a background on my home screen. Guess that’s not happening, but I’d like to know why.

See, I get why you don’t include multitasking. My iPhone gets pretty hot when certain apps run, couldn’t imagine how multitasking would fry my phone.

But the background thing, I don’t see how that would be memory intensive and/or battery draining. It doesn’t seem like that feature needs to be exclusive to the 3GS and 4G.

Si raspunsul :

“The icon animation with backgrounds didn’t perform well enough.”

Adevarul este ca iPhone 3G este mult prea slab dotat din punct de vedere hardware pentru a face fata optiunilor din iOS 4.0 si daca ati facut jailbreak telefonului cu includerea multitasking-ului/walpapaerelor atunci sunt sigur ca stiti cum sta treaba insa nu va temeti va voi invata in curand cum sa dezactivati acele optiuni.

So, care e experienta voastra cu iPhone 3G si iOS 4.0?

 • Pingback: Tweets that mention Steve Jobs explica de ce iPhone 3G nu are optiunea de a seta wallpapers | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • iemanuel

  am pus ios 4 pe 3g simerge bine cu multitasking doar sa nu ai prea multe programe >5 si merge bine

 • mit_zigo

  super ok.. merge putin mai greu, dar se ,merita;) tot pe 3g. acum e bine ca nu trebuie sa iesi de tot dintr-un joc… poti reveni foarte usor;)

 • lucian

  Am pus si eu pe un 3g ios4,jailbreak.A durat 30 minute cat l-am tinut pana cand am reusit si i-am dat resotore 3.1.3.

  Nici pe 3gs nu stiu daca sta treaba altfel.

 • giovanni_homies

  merge putin mai greu ca 3.1.2 dar probabil din cauza multitasking-ului si al background-ului:)fara ele nustiu cum ar merge….daca ar fi vreo diferenta

 • Cr1st1one

  Nimeni nu e sincer cand spune ca iOS4 merge bine pe 3G. Eu am un 3G si nu sunt deloc multumit….exista un lag in aproape orice: inchiderea unei aplicatii, optiuni prin Settings etc. Arata f frumos cu iOS4, cu multitasking,homescreen wallpaper, dar.. cam ai de ales, ori il tii asa frumos,dar cu lag mai mare, animatii mai sacadate, ori il lasi fara acele 2 optiuni si ai un lag mai mic. Personal, am ales estetica in locul unei "performante" usor ridicate. Numai bine!

 • Cata

  am si eu un iphone 3G inca nu am trecut la iOS 4 nu ma grabesc astept versiunea finala la redsnow insa un stiu ce sa fac cu cele doua obtiuni oricum nu sunt asa impresionat de multitasking

 • Bogdan

  Am pus si eu aseara varianta io4 gm si merge greu tare tare. Acu fac restore la vresiunea 3.1.3.

 • REDman

  tocmai am refacut restore la iphone 3g, si am lasat activat doar multitasking si battery percentage. se misca extraordinar de bine. cand aveam si homescreen wallpaper, animatiile sacadau cand ma intorceam la homescreen. acum merge totul fluid si frumos, si am si multitasking

 • Ionut

  @mit_zigo: salut. am pus si eu pe 3g ios4 si am facut jailbreak dar daca joc ceva si ies din joc cand intru inapoi nu revine unde am ramas, jocul incepe exact ca si cum l'as fi lansat normal. nu imi explic cum tie iti merge si mie nu.

 • @Ionut: Jocul ala nu suporta multitasking, de altfel majoritatea aplicatiilor nu suporta multitasking inca.

 • Marius

  Ma mie imi merge la fel de bine ca 3.1.2. Tin sa mentionez ca este fara multitasking sau wallpaper, intru-cat nu ma incalzea cu nimic sa rulez 3 aplicatii in acelasi timp insa nici-una sa nu se miste cum vreau eu. Am trait 3 ani fara wallpaper si multitasking… mai pot indura ceva timp pana trec la iphone 4. 3Gs-ul nu m-a incantat niciodata…. cu problemele lui de baterie … nu mersi. Prefer "batranelul" meu 3G.

 • Ionut

  @zaone: @zaone: La fel patesc si cu ipodul. Adică dacă mă uit la un film si primesc un telefon sau pur si simplu vreau sa vad dacă mi-ai răspuns tu la întrebare când folosesc multitask sa intru înapoi e exact cum as intra in iPod direct din springboard. Nu rămâne playerul pornit cu filmul. E ciudat mă așteptăm la alceva. Poate e din cauza jailbreakului ca e Beta. Si încă ceva; când mi-am pus ios4 aveam procentaj la baterie din prima clipa si am înțeles ca pe 3G nu ar fi optiunea asta.

 • Je

  iOS 4, merge mai bine decat 3.1.3 pe iPhone 3G. E mult mai rapid, explic si de ce.

  Daca dura cam 4 secunde sa trec de la telefon la mesaje sau de la mesaje la safari, acum totul se face intr-o secunda, pentru ca ramane in background. Cred ca e de 3x mai rapid decat 3.1.3.

 • Nu poti sa folosesti un iPhone 3G cu iOS 4.0. Am pus si eu ieri 4.0 pe 3G si regret amarnic. As fi vrut sa am multitasking, dar pentru asta nu sunt dispus sa astept 3-4 secunde ca sa se deschida o aplicatie care in mod normal se deschide instant.

  Probabil ca o sa renunt la multitasking si o sa trec la 3.1.3. Pana o sa reusesc sa-mi iau un 3GS