Noi probleme cu conturile iTunes

Aseara AppStore a implinit 2 ani de la lansarea oficiala si un chinez s-a gandit ca ar fi bine sa sarbatoreasca aceasta zi prin folosirea frauduloasa a unor conturi iTunes pentru a-si cumpara propriile aplicatii din AppStore. Daca data trecuta a fost vorba despre sectiunea “Books” si niste aplicatii ale unui vietnamez, iata ca acum sectiunea “Travel” a fost compromisa iar aplicatiile cumparate apartin unui developer chinez numit WiShii.

Observati in imaginea de mai sus ca mai multe aplicatii cu aceeasi iconita sunt in topul celor mai cumparate aplicatii intr-o sectiune care are 12.000 aplicatii. Deci WiShii si-a cumparat propriile aplicatii, de foarte multe ori, pentru a le aduce in top insa achiziitile au fost facute utilizand conturi iTunes furate, deci incarcand cardurile de credit ale altor oameni. Un utilizator a raportat ca de pe cardul sau au fost facute 34 de achizitii valorand 169$, toate dintre ele pentru aplicatiile lui WiShii.

Ars reader Harper Reed contacted us to detail the problem. His account was used earlier today to purchase 34 of WiiSHii Network’s apps without his permission, for a total of $168.89. The apps appear to mostly be travel guides for cities in China, and come in both English and Chinese versions—oddly enough, Reed ostensibly bought both.

Incepe sa se ingroase gluma, iar Apple nu pare sa ia vreo masura pentru a opri aceste atacuri asa ca va sfatuiesc sa aveti grija ce aplicatii cumparati zilele acestea din AppStore.