Prima Pagina Apple RIM ataca Apple pentru declaratiile facute ieri

RIM ataca Apple pentru declaratiile facute ieri

RIM, Research In Motion, producatorii celebrului telefon business BlackBerry “au sarit la gatul” celor de la Apple datorita afirmatiilor referitoare la BlackBerry facute de Steve Jobs in cadrul conferintei de seara trecuta. Steve Jobs a prezentat un video in care este prezentat un BlackBerry Bold 9700 ce pierde semnalul daca este tinut intr-o anumita pozitie. Cei din conducerea RIM acuza Apple ca inventeaza probleme cu la alte smartphone-uri in incercarea de a distrage atentia utilizatorilor de la problemele cu iPhone 4.

“Apple’s attempt to draw RIM into Apple’s self-made debacle is unacceptable. Apple’s claims about RIM products appear to be deliberate attempts to distort the public’s understanding of an antenna design issue and to deflect attention from Apple’s difficult situation. RIM is a global leader in antenna design and has been successfully designing industry-leading wireless data products with efficient and effective radio performance for over 20 years. During that time, RIM has avoided designs like the one Apple used in the iPhone 4 and instead has used innovative designs which reduce the risk for dropped calls, especially in areas of lower coverage. One thing is for certain, RIM’s customers don’t need to use a case for their BlackBerry smartphone to maintain proper connectivity. Apple clearly made certain design decisions and it should take responsibility for these decisions rather than trying to draw RIM and others into a situation that relates specifically to Apple.” – Mike Lazaridis and Jim Balsillie

Sincer sa fiu atitudinea celor de la RIM e perfect justificata, Apple i-a atacat pe ei in mod direct si poate nu ar fi trebuit sa faca acest lucru doar pentru a-si justifica propriile probleme.

 • Pingback: apple ยป Twitter Trends()

 • Pingback: Tweets that mention RIM ataca Apple pentru declaratiile facute ieri | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Armand

  O spun din nou, furtuna intr-un pahar cu apa, daca sunteti curiosi, incercati pe 3GS, o sa vedeti ca face la fel, deci nu e doar o problema iphone 4, dar sunt multi asa zisi jurnalisti si blog-eri care dau din cioc, doar de dragul atentiei…

 • glm

  In prostia si infatuarea lor au impins lucrurile prea departe… Sunt convins ca vor pierde si mai multe actiuni la bursa.

 • glm

  @Armand, atentia la mine ca vreau sa dau din cioc (ma rog…, tastatura): nu ti se pare ca furtuna a ajuns pana in hawai unde isi facea concediul steve jobs? De-aia crezi tu ca a convocat el o ditamai conferinta, ca sa dea cu flit jurnalistilor dornici de atentie? Sau sti cat a pierdut apple la bursa din cauza unei "mici furtuni intr-un pahar cu apa" ? Iti da apple ceva bonusuri ca le iei apararea? nu poti fi obiectiv si sa recunosti ca 3g, 3gs, ipad, ipod-urile si macbook-urile (o parte din ele) sunt cu adevarat succese si apple merita tot respectul si consideratia, dar cand vine vorba de iphone4 scos cu surle si trambite, dar avand reale pb, nu poti sa recunosti ca trebuie sa-si puna macar putina cenusa in cap si sa recunoasca si sa indrepte situatia? Multumesc pt atentie…

 • com

  @glm: nu, nu trebuie sa-si puna cenusa in cap. zicala "cine se scuza se acuza" e perfect valabila in cazul asta, iar apple stie asta prea bine. cred ca asa cum au stiu sa manipuleze oamenii spre a le cumpara produsele atata timp, prin marketing excelent, asa stiu si cum sa iasa dintr-o asemenea situatie. dovada: au pus accent pe faptul ca din 3 milioane de utilizatori iphone 4, doar vreo 50.000 au avut probleme si au returnat telefoanele. in urma conferintei de aseara, lumea deja priveste diferit aceasta problema, ca pe una izolata. si asa si e.

 • com

  in plus, apple nu sta cu mainile in san si a gasit deja o modalitate de a rezolva problema. una mai putin costisitoare si mai putin daunatoare dpdv al imaginii decat rechemarea tuturor telefoanelor.

 • glm

  Problema izolata?! Ha, ha! Poate problema de izolatie a antenelor… Prin conferinta de ieri si acuzatiile aduse producatorilor altor terminale ca ar avea aceleasi pb nu au facut decat ce face un elefant intr-un magazin de portelanuri. Nici marketul excelent nu-i mai salveaza prea curand.

 • com

  1% din 3milioane eu as zice ca e izolata. si indiferent ce ai spune, nu e nevoie sa-i salveze ceva, pentru ca, nerecunoscand problema si alegand sa o rezolve silently, au evitat marea criza de imagine. lumea va continua sa cumpere iphone4, va vedea ca e bun. s-a creat isteria asta acum tocmai din cauza ca in ultimii ani au scos produse lipsite de defecte. daca apple ar fi scos anul asta un telefon gen n900, atunci ar fi fost o adevarata criza de imagine, pentru ca ar fi fost si mai mult dub standardul de calitate cu care au obisnuit pe toata lumea."kick'em while they're down", asta se intampla, nimic mai mult. ar fi durut pe toata lumea undeva daca un sony ericsson ar fi avut probleme de semnal si stii ca asa e.

  ps: genial jocul de cuvinte:"poate problema de izolatie a antenelor" hãhã! hi-lar. si metafora cu elefantul, wow, unde-am mai auzit asta in presa sapt asta? sper sa comenteze badea pe tema asta, ca sa ai sintagme noi.

 • glm

  @com, jocul meu de cuvinte poate nu este genial, dar bun e, in contextul servit de tine. metafora cu elefantul , bineinteles ca nu e originala, dar reflecta f bine atitudinea apple cu privire la modul cum dorea steve jobs sa prezinte pb cu semnalul in conferinta de presa, explicand in toate felurile, dar reusind si mai mult sa irite consumatorii prin acuzarea si a altor terminale ale altor producatori. si daca nu au probleme de ce dau bumpere gratis sau schimba iphone-ul cu altul in caz de reclamatii? e atat de "izolata" problema incat a devenit notorie si e atat de "mica si neinsemnata" incat apple tine conferinte de presa ca sa linisteasca 1% din clienti… restul… sunt polemici blog-eristice. apropo: cine-i badea?!

 • Pingback: HTC raspunde acuzatiilor privind calitatea slaba a semnalului | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()

 • Pingback: Samsung raspunde acuzatiilor privind problemele cu antena | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()